Ajankohtaista

Dalin päiväkotilapset tutustuivat vieraisiin kulttuureihin

Monikulttuurisuuden päivä Dalin päiväkodissa_webb
Inkoon Dalin päiväkodissa vietettiin 7. maaliskuuta monikulttuurisuuden päivää.

Mitä kulttuuri tarkoittaa ja mitä on kulttuurinen monimuotoisuus?  Se on sitä, että ihmiset ovat syntyneet tai asuvat eri maissa. Heillä voi olla eri kieli, ihonväri, uskonto tai erilaisia kulttuurisia tapoja. Dalin päiväkodin lapset kuulivat tämän saadessaan vieraita seitsemästä eri maasta ja kolmesta eri maanosasta. Vieraat kertoivat lapsille maastaan, sen kulttuurista, kielestä ja muusta.

– Nyt tiedämme esimerkiksi, millainen on Pakistanin lippu ja miltä arabiankielinen kirjoitus näyttää. Tiedämme, minkä niminen on Arabiemiraattien korkein rakennus ja miksi Viron lipussa on sinistä, valkoista ja mustaa, kertoo Dalin päiväkodin pedagoginen ohjaaja Kirsi Forsell.

– Näimme myös millaiseen asuun miehet pukeutuvat Egyptissä ja sen, että Egyptissä on pyramideja ja kameleita. Tiedämme lisäksi, että Thaimaassa on kauniita ja rauhallisia rantoja. Bangkokin kaupungissa on kuitenkin oltava varovainen katua ylittäessään. Jos Hollannissa jekuttaa vanhempiaan, on hyvä juosta karkuun ilman puukenkiä. 

Lopuksi koettiin tanssin taikaa aidoin latinorytmein Luis Fonsin ja Daddy Yankeen Despaciton tahtiin.


Palaa otsikoihinViimeksi muokattu: 9.3.2018