Tähtelänpäivä 2017 02.09.2017 10:00 - 13:00

Täkter
Kuva: Tähtelän kyläyhdistys

Perinteinen Tähtelänpäivä järjestetään tänä vuonna 2.9 klo 10-13
Ingbohedin yhteydessä osoitteessa Tähteläntie 287. Teemana on Tähtelä ja Suomi 100 vuotta.

Tämä tulee näkymään laajasti ohjelmatarjonnassa. Luvassa on Tähtelän historiasta koostuva näyttely, joka sisältää tarinoita vuodesta 1917 aina tähän päivään asti.

Luvassa on myös paneelikeskustelu Tähtelän tulevaisuudesta sekä ideapöytä, jonne kyläläiset voivat tulla antamaan ideoita Tähtelän kehittämistä varten.

Tähtelänpäivänä istutetaan puuistutus edesmenneen presidentti Mauno Koiviston muistoa kunnioittaen. Koivisto vietti paljon aikaa kesäasunnollaan Tähtelässä, ja moni kyläläinen tunsi hänet. Puun istutus tapahtuu Tähtelänpäivänä klo 12. Päivän avajaispuheen pitää Juhani Perttunen, joka toimi presidentin kanslian kansliapäällikkönä sekä presidentti Urho Kekkosen että presidentti Mauno Koiviston aikana. Perttunen on myös kesäasukas Tähtelässä.

Tähtelänpäivään kuuluu monipuolinen ja laaja ohjelmatarjonta. Vierailijat voivat tehdä ostoksia perinteisillä markkinoilla. Markkina-alueella on vielä vapaita myyntipaikkoja. Oman myyntipaikan voit varata soittamalla Anders Mangströmille (0400 688820)

Päivän musiikkitarjonnasta vastaa inkoolainen DoReMingå. Päivän aikana löytyy myös lapsille paljon puuhailtavaa esim. lasten puuhanurkkauksesta. Tapahtumapäivän vierailijoilla on mahdollisuus käydä tutustumassa Gunnar Baarmanin omistamaan panssarivaunuun. Baarmanin tallille lähtee Ingbohedilta R. Lundströmin bussi, joka vie vierailijat tutustumaan tähän jykevään panssarivaunuun, joka nähtiin kesällä Tuntematon sotilas – näytelmässä Harparskogissa.

Tervetuloa nauttimaan tämän syksyn ensimmäisestä markkinapäivästä!

Järj.Tähtelän nuorisoseura ja Tähtelän kyläyhdistys.

Paikka: Tähteläntie 387, 10120 Tähtelä

Lue lisää
yhdessä
Haluatko näkyä tässä?


Keräämme tapahtumakalenteriimme kaikki Suomi 100 -aiheiset tapahtumat Inkoossa, olivatpa ne sitten suuria tai pieniä. Jos yhdistyksenne tai organisaationne järjestää tapahtuman, jonka haluatte näkyvän tässä, voitte ottaa yhteyttä kunnan tiedottajaan Benjamin Lundiniin, benjamin.lundin@inga.fi.

 

Kertokaa kuinka te juhlistatte juhlavuotta 2017 ja lähettäkää tiedot tapahtumastanne: nimi, päivämäärä, ajankohta ja lyhyt kuvaus. Me lisäämme tiedot kalenteriimme ja vältämme siten aikataulujen yhteentörmäyksen. Näin voimme myös helpottaa yhteistyötä, jos kaksi erillistä toimijaa harkitsee samankaltaista tapahtumaa.

 

Voit seurata juhlavuoden tapahtumia myös tykkäämällä Suomi 100 Inkoossa –sivustamme Facebookissa.

 

100 paikkaa Inkoossa


Inkoon kunta nostaa juhlavuoden aikana esille lähiseudun kiinnostavia paikkoja. Saat lisää tietoa napsauttamalla itsesi 100 paikkaa Inkoossa –sivulle.


smabatshamnen

Juhlimme yhdessä Suomen suurta juhlaa vuonna 2017


6. joulukuuta 1917.

 

Sinä päivänä Suomesta tuli vihdoin, vuosien taistelun jälkeen, itsenäinen valtio.

 

Valtio syntyi Suomen kansan omasta aloitteesta. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat rakentaneet omaa maataan pian sadan vuoden ajan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. Nyt suomalaiset vievät sisulla ja sydämellä maan seuraavalle vuosisadalle.

 

Suomen 100-vuotisjuhla vuonna 2017 on ajamme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuoden yhdessä ja päättää suunnan Suomen tulevalle kehitykselle.

 

Teema on monin tavoin ajankohtainen ”yhdessä”. Sen voi liittää toistuviin tapahtumiin, kuten Inkoo-päivään, mutta teemaksi voi keksiä myös jotain ihan omaa. Jotkut haluavat ehkä järjestää suurenmoisen ilotulituksen, toiset taas jääveistoskilpailun, joku saattaa haluta saunoa sadan eri suomalaisen kanssa. Vain mielikuvitus on rajana.

 

Yhdistäkäämme voimamme ja tehkäämme Suomen suuresta juhlavuodesta kaunis ja ikimuistoinen.


Viimeksi muokattu: 17.12.2016