Inkoon vierassatamaan kiinnittyy kesällä monia pitkänmatkan vieraita. Me käymme rannalla kuuntelemassa heidän tarinoitaan.

Tänään turisteja, syksyllä inkoolaisia

Iloiset turistit satamassa © Benjamin Lundin
Päämääränä Inkoo – pysyvästi. Isä Stefan, äiti Jarna, tytär Kia ja poika Kristofer (ei kuvassa) aikovat muuttaa Inkooseen syksyllä. Muuttokuorman mukana tulevat myös kultainen noutaja Raffe ja hänen eläinkaverinsa.

Othmaneilla on kädessään pussillinen herneitä, valuvat jäätelöt ja mukana iloinen kultainen noutaja, joka läähättää kesäkuumuudessa. He ovat oikea turistien perikuva.

Nyt pitää varoa.

Pian he nimittäin eivät enää ole turisteja, vaan ihka aitoja inkoolaisia. Syksyllä muuttokuorma saapuu Länsi-Uudenmaan salattuun helmeen. Tänne perheen houkutteli luonnon läheisyys ja mahdollisuus harrastaa aivan kodin lähellä.

– Meillä on hevonen, ja lähes kaikki perheenjäsenet ratsastavat. Myynnissä oli tontti, jolla oli rakennusoikeus taloon ja talliin, joten meidän toiveemme ja kunnan säännöt kohtasivat, sanoo Stefan Othman.

– Niinpä myimme talomme Espoossa, sanoo Jarna Bach-Othman.

"Jännittävää"

Muutos on varmaan suurin perheen tyttärelle Kialle, joka jättää taakseen vanhat luokkakaverit ja aloittaa Kyrkfjärdenin skolassa. Hän ei ole kuitenkaan huolissaan, vaan odottaa uusien ystävien tapaamista.

– Minusta tämä on aika jännittävää.

Perheeseen kuuluu myös isoveli Kristofer, 17, hevonen Ami, labradorinnoutaja ja kaksi kultaista noutajaa.

Vierassatamassa keinuu perheen Marino 8 000. He olivat itse asiassa suunnitelleet ajavansa Hankoon asti, mutta tuulien vuoksi perhe ei päässyt Tammisaarta pidemmälle. He päättivät poiketa kotimatkalla Inkoon vierassatamassa ja käydä katsomassa tulevaa kotipaikkaansa.

– Satama on todella kaunis ja siisti. Toivottavasti saamme venepaikan täältä ensi vuonna, sanoo Stefan Othman.

Rakastunut Inkooseen

Othmanien juuret ovat Espoossa ja Itä-Uudellamaalla, mutta Inkooseen heillä ei ole entuudestaan yhteyksiä. He ovat kuitenkin jo rakastuneet paikkaan.

– Täällä on tosi kaunista! Ja täällä on hyvät palvelut: kouluja, pankki, ruokakauppa, kampaaja, sisustusliikkeitä, Alko, eläinlääkäri, sanoo Jarna Bach-Othman.

– Täällä on kaikki, mitä me tarvitsemme, toteaa Stefan Othman.

Teksti ja kuva: Benjamin Lundin

Lue lisää tarinoita satamasta

Merihukka löysi kotiin

Saksalaiset purjehtijat ovat vaikuttaneita Inkoon vieraanvaraisuudesta

"Kaikki palvelut, joita venekansa tarvitsee"


Viimeksi muokattu: 8.7.2016