Erikoiskirjastot

Meidän kautta voit myös lainata erikoiskirjastojen aineistoa. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Venäjänkielinen kirjasto

Kirjastopalveluja venäjänkieliselle väestölle ja kaikille venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Yli 15 tuhatta venäjänkielistä kirjaa on varattavissa ilmaiseksi Suomen joka kolkkaan. Kirjasto sijaitsee Sellon kirjastossa ja kuluu Helmet-kirjastoihin.

Lue lisää: Venäjänkielinen kirjasto


Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto tarjoaa kirjastopalveluita vieraskieliselle väestölle. Sen kokoelmassa on teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Monikielinen kirjasto kuluu Helmet-kirjastoihin ja sijaitsee Helsingin kaupungin pääkirjastossa, joka on Pasilassa.

Lue lisää: Monikielinen kirjasto

Celia

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli mm. ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta.

Lue lisää: CeliaViimeksi muokattu: 11.4.2018