Kaukopalvelu

Lukas-kirjastokimpan sisäiset lähilainat ovat omille asiakkaille ilmaisia. Inkoon lisäksi Hangon, Raaseporin ja Siuntion kirjastot kuuluvat Lukas-kimppaan.

Lähilainojen kuljetuspäivä on perjantai.

Kirjasto palvelee myös kaukolainaamalla aineistoa toisista kotimaisista kirjastoista. Kaukolainamaksu on 3 €/kaukolaina (useimpien kunnankirjastojen ja Varastokirjaston lähettämät lainat). Korkeakoulukirjastojen lähettämistä maksullisista kaukolainoista perimme 6 €/kaukolaina.  

Kirjasto kaukolainaa myös aineistoa ulkomaisista kirjastoista. Ulkomaisten kirjastojen lähettämistä kaukolainoista lainaaja maksaa lähettäjäkirjaston taksan mukaisesti. 

Kaukolainatilaus tehdään sähköisesti tai alla olevalla lomakkeella. Voit lähettää lomakkeen tai tuoda sen meille. Lomakkeen voi täyttää myös kirjastossa.

Lomakkeeseen (e-lomake)

Kaukolainalomake (docx) (26.2 KB)

Kaukolainalomake (pdf) (13.6 KB)

Kaukolainat venäjänkielisestä kirjastosta

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kaukopalvelu lähettää aineistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Asiakkaaksi voi ilmoittautua Inkoon kirjastossa. Ilmoittautumisen yhteydessä kirjastovirkailijalle näytetään henkilöllisyystodistus. Samalla allekirjoitetaan valtuutus, joka oikeuttaa Venäjänkielisen kirjaston käyttämään asiakkaan kirjastokortin numeroa, kun halutut teokset lainataan hänelle. Inkoon kirjasto toimittaa ilmoittautumislomakkeen ja lupakaavakkeen Venäjänkieliseen kirjastoon.

Venäjänkielinen kirjasto vahvistaa ilmoittautumisen ja lähettää asiakkaalle kirjastokortin numeron sekä pin-koodin. Tämän jälkeen asiakas voi tilata HelMet.fi-sivustolta  aineistoa kaukolainattavaksi omilla tunnuksillaan. Tietokannasta voi etsiä teoksia sekä kyrillisin että latinalaisin kirjaimin Noutopaikaksi merkitään Sello. Vaihtoehtoisesti voi lähettää toivomuksen sähköpostilla osoitteeseen kauko.rus@espoo.fi.

Aineiston nouto ja palautus tapahtuu Inkoon kirjastosta.

Inkoon kirjasto ilmoittaa, kun kaukolaina-aineisto on saapunut noudettavaksi. Lainat palautetaan kirjastoon samassa pussissa, jossa ne lähetettiin.

Laina-aika on 6 viikkoa.

Tiedustelut: +358 43-825 7993 tai kauko.rus(at)espoo.fiViimeksi muokattu: 13.1.2017