Työkokeilupankki

Työkokeilu voi olla hyvä tapa tukea kokemusta ja koulutusta vailla olevan nuoren pääsyä työmarkkinoille. Nuori oppii uusia työtehtäviä, saa tilaisuuden kerryttää kokemusta ja mahdollisuuden luoda kontakteja sekä kehittää taitojaan työnhaun helpottamiseksi.

Inkoon yrittäjät ry ja Inkoon kunta tekevät yhteistyötä Inkoolaisten alle 30-vuotiaiden nuorten ja nuorten aikuisten työkokeilupaikkojen löytämiseksi ja luomiseksi. Työkokeilupaikkoja tarjoavat yritykset kerätään ”yhteystietopankkiin”, josta etsivät nuorisotyöntekijät hakevat sopivia yrityksiä työkokeilupaikkaa tarvitseville henkilöille. TE-toimisto voi tukea nuoria korotetulla työttömyystuella työkokeilujakson ajan.

Työkokeilujakso on 1-6 kuukauden mittainen, viikoittaisten päivien määrä ja päivien pituudet ovat erikseen sovittavissa. Työnantaja sitoutuu ohjaamaan nuorta sekä jakson päättyessä tekemään kirjallisen arvioinnin. Työnantaja saa avukseen ylimääräisen käsiparin ja kantaa samalla yhteiskunnallista vastuuta. Lisää tietoa työkokeilusta löydät täältä.

Oletko sinä yrittäjänä kiinnostunut tarjoamaan työkokeilupaikan nuorelle? Lataa tämä tiedosto, täytä se ja lähetä etsivälle nuorisotyöntekijälle.

Työkokeilulomake (docx) (104 KB)

Viimeksi muokattu: 13.4.2016