Nuorisofoorumi 2016

Nuorisofoorumi  järjestettiin 26.4.2016 klo 18 kirjastossa (Rantatie 2).

Sivistyslautakunta käsitteli foorumin tulokset 18.5.2016.

Nuoret haluavat olla mukana päätöksenteossa

Inkoon Nuorisofoorumi 2016 toi tulosta. Kaksi työryhmää perustettiin ja nyt nuoret tekevät työtä saadakseen äänensä kuulumaan kunnan päätöksenteossa.

Noin 20 nuorta osallistui Nuorisofoorumiin 2016, joka järjestettiin Inkoon kirjastossa 26. huhtikuuta. Suurin osa ruotsinkielisiä mutta tällä kertaa oli myös muutama suomenkielinen mukana.

– Nuoret olivat sitä mieltä, että on todella tärkeää, että he voivat osallistua kunnan päätöksentekoon, sanoo etsivä nuorisotyöntekijä Sara Hellsten.

– Joku totesi että on parempi olla mukana vaikuttamassa aktiivisesti kuin vain valittaa jälkikäteen!

Usea nuori ilmoitti haluavansa aktivoitua ja olla mukana suunnittelemassa ja muodostamassa Inkoon mallia nuorten osallisuuden mahdollistamiseksi. Kiinnostusta osoitettiin myös mahdollisia nuorten lautakuntapaikkoja kohtaan.

Viiden hengen työryhmä ja yksi varajäsen nimettiin Nuorisotalon toiminnan suunnittelua, kehittämistä ja toteuttamista varten. He tapaavat ensimmäisen kerran jo ensi viikolla.

Neljä nuorta ilmoitti olevansa kiinnostunut yhdessä kunnan työntekijöiden kanssa miettimään ja ehdottamaan tapoja miten nuoria kuultaisiin ja saataisiin mukaan kunnan päätöksentekoon.

– Tähän ryhmään mahtuu vielä! Kerro meille nuoriso-ohjaajille jos haluat mukaan kehittämään! Tapaamme ensimmäisen kerran myöhemmin keväällä, otamme silloin yhteyttä henkilöihin, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa, sanoo Sara Hellsten.

Nuorisofoorumin ohjelma 26.4.2016

Nuori Inkoossa - nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

1. Edellisen Nuorisofoorumin keskustelujen ja päätösten läpikäynti

2. Nuorisotilan työryhmän perustaminen ja sen jäsenten valinta
Haluatko osallistua nuorisotoiminnan suunnitteluun? Muodostetaan korkeintaan viidestä nuoresta koostuva työryhmä. Sinulla on nyt mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan toimintaa ja tapahtumia.

3. Keskustelua nuorten mahdollisuuksista vaikuttaa Inkoon kunnassa
Haluavatko nuoret saada äänensä kuulluksi heitä koskevassa kunnallisessa päätöksenteossa? Miten?Tarvitsevatko nuoret oman tieto- ja kommunikaatiokanavansa?
Tule jakamaan ideasi ja ajatuksesi – SINUN mielipiteesi on tärkeä!

Ohjelman voit ladata

Oletko kiinnostunut yhteiskunta-aiheista ja haluat osallistu nuorisohuippukokoukseen?

Nuorisovaltuustojen liitto ry. ja Valtiovarainministeriö järjestävät Nuorten vaikuttajien huipputapaamisen 20. toukokuuta 2016 Helsingissä. Inkoon kunnalla on mahdollisuus lähettää yksi edustaja kokoukseen.

Jos olet kiinnostunut olemaan Inkoon edustaja, toivomme, että tulet Nuorisofoorumiin ja keskustelet kanssamme tai lähetät sähköpostin, jossa esittelet itsesi. Sähköpostin voit lähettää mari.sjostrom(at)inkoo.fi.

Ohjelman voit ladata

Inkoon nuorisotoimi  Viimeksi muokattu: 24.8.2017