Klinik_Pro_Banneri_Inkoo_555x227,5_FINAL

Potilastiedon arkisto ja sähköinen resepti

Täysi-ikäinen henkilö voi itse tarkastella sähköisiä reseptejään ja potilastietojaan osoitteessa www.kanta.fi/fi. Inkoolaisten potilastietojen tallennus kansalliseen terveysarkistoon aloitettiin marraskuussa 2014. Omakannassa voi myös hallita potilastiedon arkistoon talletettujen tietojen käyttöä. Sivulle kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.  

Sähköinen resepti helpottaa asiointia sekä julkisessa terveydenhuollossa että apteekissa. Potilaan tiedot ovat tarkoin suojattuja.  

Sähköisen reseptin käyttöönotto on merkittävä kehitysaskel kohti parempaa potilasturvallisuutta. Sähköistä reseptiä ei voi väärentää eikä se voi hävitä. Kaikki tiedot ovat valtakunnallisessa tietokannassa, Reseptikeskuksessa. Suojattu tiedonsiirto takaa toiminnan turvallisuuden. Sähköisen reseptin käyttö parantaa hoidon jatkuvuutta ja tiedonkulkua. Samalla vältetään päällekkäinen lääkitys ja lääkkeiden haitalliset yhteisvaikutukset.

Voit itse tarkistaa, mitkä reseptit ovat voimassa kirjautumalla palveluun osoitteessa www.kanta.fi/fi esimerkiksi pankkitunnuksilla. 


Viimeksi muokattu: 20.3.2018