Terese vaihtoi näppäimistön värikkäisiin lankakeriin

Nappitiikerit
Erikoisala. – Pyrin pitämään valikoiman laajana, sanoo Terese Norrvik Degerbyn Nappitiikereistä. Jotkut asiakkaat tulevat Helsingistä saakka ostamaan kankaita ja lankaa.
Se oli oikeastaan vain tilapäinen ratkaisu. Mutta Terese Norrvik havaitsi Degerbyn sijainnin täydelliseksi erikoiskäsityöliikkeelle. Nappitiikerit on nykyisin luonnollinen osa Degerbyn kyläkuvaa.   

Keitä olette?

– Käsityö- ja kangaskauppa, joka myy kaikenlaista kankaista nappeihin. Teemme tilaustöitä, ompelemme helmoja ja vaihdamme vetoketjuja. Järjestämme myös käsityökursseja ja askartelukursseja lapsille. Nimeni on Terese Norrvik ja perustin Nappitiikerit Degerbyhyn kahdeksan vuotta sitten. Torstaisin täällä työskentelee myös vaatetusartenomi Maria Lindbom.

Millainen on taustasi?

– Olin aikaisemmin IT-alalla, mutta olen aina harrastanut käsitöitä. Kuulin Kirkkonummella toimivan käsityöliikkeen johtaja olevan jäämässä eläkkeelle ja etsivän henkilöä, joka haluaisi jatkaa toimintaa. Viihdyin hyvin IT-alalla, mutta tämä oli ainutkertainen tilaisuus. Nimi Nappitiikerit tulee kassan viereisen kaapin päällä eläkepäivistä nauttivasta kangastiikeristä. Sen on ommellut käsitöitä harrastava kollega vanhassa IT-tiimissäni. Siihen aikaan sitä sanottiin PC-tiikeriksi.

Nappitiikerit
Tervehdi itse Nappitiikeriä. Entistä PC-tiikeriä.
 

Miksi ryhdyit yrittäjäksi Inkoossa?

– Tämän oli tarkoitus olla vain tilapäinen ratkaisu etsiessäni uusia tiloja Kirkkonummelta. Mutta sijainti tässä valtatie 51 varrella osoittautui oikein hyväksi. Tästä on lyhyt matka Lohjalle, Siuntioon, Inkoon kirkonkylään ja Kirkkonummelle. Joitakin asiakkaita käy Helsingistä asti.

Nappitiikerit
Pilvisinkin päivä kirkastuu Degerbyn Nappitiikerit-kaupassa.
  

Kuinka on sujunut?

– Eräs asiakas sanoi aikaisemmin tänään, että tällaisia kauppoja on enää vähän jäljellä. On selvää, että viime vuosien taloudellinen tilanne on ollut hankala tälle alalle. Toisaalta kiinnostus käsitöitä kohtaan on syttynyt uudelleen sosiaalisen median ansiosta. Monet asiakkaat seuraavat suuntauksia tarkasti, ja poikkeavat kysymään ulkomaisia kankaita, joita ovat nähneet Pinterestissä tai jonkun blogissa.  

Mainitse kolme asiaa, jotka ovat parasta yrittäjälle Inkoossa.

– Tosiystävälliset asiakkaat, se on ehdottomasti parasta. Myös yhteistyö Inkoon kunnan kanssa on toiminut hyvin. Yrityksen käynnistämisessä ei ollut mitään vaikeuksia, ja olen aina tuntenut kunnan olevan taustatukena. Meillä on myös hyvä yrittäjäyhdistys. En ehkä ole oikea henkilö sanomaan, koska olen yhdistyksen sihteeri, mutta yhdistys on todella aktiivinen.   

Mikä on paras muistosi ajaltasi yrittäjänä Inkoossa?

– Hm, vaikea kysymys. Kaikki päivät ovat yhtä hyviä. Uskon, että parhaita hetkiä ovat ne, kun menen kauppaan ja lapset huutavat iloisesti ”Nappitiikeri tulee”. Tunnen, että täytän tarpeen.

Nappitiikerit
 

Miltä yrityksesi näyttää viiden vuoden kuluttua?

– Toivon, että toimin edelleen täällä. Tämä on hyvä paikka. Aloin äskettäin teologian opiskelun Åbo Akademissa. Se on aivan toinen ala. Ajatus syntyi siitä, että meillä on ollut pitkäaikaista yhteistyötä Inkoon seurakunnan kanssa. Meillä on askarteluryhmiä ja ohjaamme tulevia apuohjaajia. Minulla ei ole suoranaisia suunnitelmia sulkea kauppaa ja ryhtyä papiksi, mutta jos niin käy, pyrin löytämään Nappitiikereille jatkajan. 

Mitä haluaisit sanoa muille, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista Inkooseen?

– Inkoon sijainti on hyvä ja asiakkaat mukavia. Yrittäjyyden vapaus on myös ihana asia.  

TEKSTI & KUVA: Benjamin Lundin

NappitiikeritViimeksi muokattu: 23.11.2016