Yritystohtorin viisi vihjettä

Tom Palmberg_webb
Yritystohtori. Tom Palmbergilla on pitkäaikainen kokemus pankki- ja hallitustehtävistä.
Mitä uuden yrittäjän on otettava huomioon? Entä haluttaessa kehittää jo olevaa toimintaa? Seuraavassa viisi vihjettä yritystohtori Tom Palmbergilta, Inkoon kunnan Yritysklinikalta. Hän auttaa viikoittain niin uusia kuin vanhoja inkoolaisyrittäjiä – aivan ilmaiseksi. 

1. Ostaisitko itseltäsi tämän tuotteen tai palvelun? Esitä kysymys itsellesi. Vihje on suunnattu erityisesti startup-yrityksille, mutta aina kannattaa selvittää kaksi perusasiaa: Minkälainen tuote ja minkälainen palvelu? Jos asioita ei kykene selittämään itselleen, on vaikea myydä konseptia toiselle. 

2. Missä ovat asiakkaasi? Ovatko he Inkoossa? Pääkaupunkiseudulla? Valtakunnallisesti? Maailmanlaajuisesti? Miljonääriksi ei tarvitse tulla vuodessa, mutta työllään haluaa varmasti elää. On mietittävä, missä potentiaalinen ostovoima on – ja miten tavoitetaan asiakkaat kassavirran käynnistämiseksi.  

3. Ole tarkka laskutuksen suhteen ja seuraa, että asiakkaat myös maksavat. Jos laiminlyöt laskujen lähettämisen, ei ole mitään väliä sillä, miten kovasti teet töitä: Rahat loppuvat ennemmin tai myöhemmin. Asiakkaat eivät ehkä maksakaan heti, jos laskutat vasta kassan ollessa tyhjä. Jos sitten menet lakki kädessä pankkiin, lisälainan saanti ei ole ollenkaan varmaa. Maksa siksi myös vuorostasi niille, joiden palveluja olet käyttänyt. 

4. Kerro markkinoinnissasi kotitalousvähennyksen mahdollisuudesta. Enimmäisvähennys on 2400 €/hlö/vuosi. Pariskunnan enimmäisvähennys on 4 800 €. Kotitalousvähennys koskee monia aloja siivousavusta kylpyhuoneremonttiin. Kaikki eivät ole tietoisia asiasta, joten kerro, miten halpoja palvelusi oikeastaan ovatkaan, kun kotitalousvähennys otetaan huomioon. 

5. Yrittäjän täytyy osata yhdistää työ muuhun elämään. Miten se onnistuu vuorokaudessasi? Onko kotona joku auttamassa, ja miten hän suhtautuu siihen, että joudut ehkä alussa työskentelemään sekä enemmän että epäsäännöllisemmin kuin normaalityössä? Jaa kokeeksi vuorokausi 8 tuntiin työtä, 8 tuntiin vapaa-aikaa ja 8 tuntiin unta saavuttaaksesi hyvän tasapainon. 

Yritystohtori Tom Palmbergilla on neljänkymmenen vuoden kokemus yritysmaailmasta, kansainvälisen pankkitoiminnan huipulta hallitustehtäviin useissa perheyrityksissä.  

Hän on asunut muutamia vuosia Inkoossa auttaen orastavia yrittäjiä pääsemään alkuun ja toimien keskustelutukena yrittäjille, jotka haluavat kehittää toimintaansa.   

Varaa klinikkakäynti sähköpostitse: eija.taskinen(at)inkoo.fi.


Viimeksi muokattu: 17.8.2017