Siirry sisältöön

Raaseporin sairaalan päivystys toimii nykyisin perusterveydenhuollon päivystyksenä

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys lakkasi 30.9.2020 Raaseporin sairaalassa ja sen tilalle tuli lokakuusta alkaen HUSin järjestämä ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys eli yleislääkäritasoinen päivystys. Sen myötä kiireelliseen hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella on muuttunut merkittävästi. 

Hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella 

Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116 117, joka ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoitoohjeita. 
Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee kuitenkin aina soittaa suoraan hätänumeroon 112. 

Raaseporin päivystyksen palvelut 

Raaseporin sairaalaan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden tulee päästä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden sisällä sairastumisesta tai vammasta. Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi: 

  • Äkillinen toisen alaraajan turpoaminen
  • Äkillisesti noussut kuume
  • Sietämätön selkäkipu
  • Tapaturman aiheuttama vamma, joka aiheuttaa oireita, joiden kanssa et pärjää kotona. Esimerkiksi verenvuoto, kova kipu tai kävelyvaikeus
  • Nenäverenvuoto, joka ei lakkaa
  • Äkillisesti vaikeutunut ahdistus tai masennus 

Länsi-Uudenmaan alueen päivystyspotilaat, jotka tarvitsevat akuutimpaa ja vaativampaa hoi-
toa hoidetaan Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä tai hoidon tarpeen arvion perusteella 
muissa HUSin yhteispäivystyksissä, joissa on erikoissairaanhoidon palvelut.