Siirry sisältöön

Jätehuolto juhannuksena

Juhannus muuttaa jätehuoltopalvelujen aikatauluja Rosk’n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Jäteasemat ovat suljettuina juhannusaattona ja juhannuspäivänä. 

Jäteastioita on alettu tyhjentämään päivää tavallista aikaisemmin sunnuntaista 16.6. alkaen.

Rosk’n Rollin asiakaspalvelu sekä jäteasemat ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin 21.–23.6. Myös itsepalvelu on suljettu juhannusaattona ja juhannuspäivänä, mutta sunnuntaina 24.6. itsepalveluasiointi on mahdollista Askolan, Inkoon, Karkkilan, Loviisan ja Tammisaaren jäteasemilla. Vaarallisen jätteen itsepalvelukontit ovat käytössä joka päivä klo 7–22. 

Lähimmän jäteaseman aukioloajat voi tarkistaa aina Rosk’n Rollin verkkosivuilta rosknroll.fi.

Ehkäistään jätepisteiden pursuamista 

Eko- ja sekajätepisteillä saattaa olla ruuhkaa heti juhannuksen jälkeen. Jätteet onkin hyvä pakata tiiviisti. Erityisesti litistämättömät juoma- ja muut pahvilaatikot täyttävät kartonginkeräysastiat nopeasti. Jos mahdollista, jätteiden viemistä keräyspisteille kannattaa odottaa juhlapyhien ylitse. Roskia ei saa jättää jäteastioiden ulkopuolelle.

Ekopisteille voivat kaikki alueen asukkaat viedä kierrätettäviä jätteitään. Sen sijaan sekajätepisteet on tarkoitettu vain niiden käytöstä erikseen maksavien asiakkaiden roskapusseille.   

”Juhlapyhien aikana jätepisteet pursuavat herkästi yli. Olemmekin tiivistäneet vilkkaimpien sekajäte- ja ekopisteiden tyhjennysrytmiä kesäkaudella”, palvelupäällikkö Tuija Klaus sanoo.    

Tuhkat muistettava jäähdyttää

Jos juhannuksen vieton grillauksista syntyy tuhkaa, se pitää muistaa ensin jäähdyttää kunnolla ja sen jälkeen pakata tiiviisti ennen roskikseen laittamista.

Kertakäyttöiset metalligrillit kuuluvat metalliromuun samoin kuin muutkin vanhat puilla, hiilillä tai kaasulla toimivat grillit. Sähkögrillit sen sijaan lajitellaan sähkölaitteisiin. Molempia vastaanotetaan kotitalouksilta maksutta Rosk’n Rollin jäteasemilla.