Siirry sisältöön

Aktiivinen arki koko perheelle

Olemme iloisia voidessamme esitellä aktiviteettikierrokset, kunnan uuden hankkeen, jonka tavoitteena on innostaa meitä spontaaniin liikkumiseen ja fyysiseen aktiivisuuteen arjessa.  

Aktiviteettikierrokset ovat Lilluddenilla ja jokipuistossa kulkevia reittejä, joiden varrelle on sijoitettu liikunta-aiheisia tauluja. Nämä taulut on suunniteltu inspiroimaan sekä lapsia että aikuisia löytämään itselleen mieluisia liikunnallisia aktiviteettejä, ilman että niiden tarvitsee välttämättä olla urheilua.  

Tauluilla esitellään yksinkertaisia harjoituksia, jotka innostavat meitä liikkumaan enemmän arjessa. Seuraamalla reittiä saat mahdollisuuden tutustua luontoon samalla kun harjoittelet. Jokaisessa taulussa on QR-koodi, jonka kautta pääsee kuvattuihin harjoituksiin. 

Reitit on suunniteltu sopimaan kaikille ikäisille ja tasoisille. Harjoitukset edistävät sekä sykettä että voimaa, ja ne on suunniteltu koko perheelle. Lisää liikuntatauluja suunnitellaan myös Rantaraitille.  

Liikuntaa kaikille

Aktiviteettikierros Lilluddenilla on nimeltään Liikettä kaikille, ja se yhdistää luonnon osaksi harjoittelua ja tekee jokaisesta kävelystä mahdollisuuden tutustua ympäristöön uudella tavalla. Kaikenlainen liikkuminen on tärkeää, ja aktiviteettikierros tekee liikkumisesta helppoa ja luonnollista osaa elämää. Reitti on esteetön ja liikkeitä on myös pyörätuolilla liikkuville.  

Syke ja voima

Syke ja voima -aktiviteettikierros jokipuistossa ulottuu LaserHusetista tammilehtoon ja tarjoaa haasteita, jotka soveltuvat sekä lapsille että aikuisille. Se tarjoaa hauskan ja terveellisen kokemuksen kaikille kävijöille.  

Fyysinen aktiivisuus on ratkaisevan tärkeää hyvän terveyden kannalta, ja kunta toivoo, että aktiviteettikierrokset innostaisivat yhä useampia löytämään itselle mieluisia tapoja liikkua arjessa. Kannustamme kaikkia tarttumaan tähän uuteen, jännittävään tilaisuuteen liikkua spontaanisti ja harjoitella yhdessä.  

Luodaan yhdessä aktiivisempi ja terveellisempi arki!  

Vapaa-ajanohjaaja Pia Helle näyttää kuinka liikkeet tehdään oikeaoppisesti.