Siirry sisältöön

Luontokuvaaja Christian Alfthan haluaa ikuistaa ja välittää tunnelmia ja elämyksiä

Christian Alfthanin valokuville tunnusomaista ovat mahtavat, pienten yksityiskohtien katkaisemat maisemat. Ihmisen pienuus suuren luonnon keskellä kuvastuu hänen valokuvataiteessaan tavalla, jota on miltei mahdotonta olla kokematta koskettavana. Hän halua tuoda esille eri maisemien ainutlaatuisuuden samalla toivoen, että hänen taiteensa herättäisi katsojassa samaa kunnioitusta, jota hän itsekin kokee luontoäidin edessä.

Chris Alfthan haluaa elää mahdollisimman yksinkertaisesti ja lähellä luontoa, se on myös tapa päästä lähelle omaa itseään maailmassa, jossa vauhti on kova ja materialismi läsnä.

Heinäkuussa Wilhelmsdalin kesägalleriassa taidettaan asettaa näytille luontokuvaaja Christian ”Chris” Alfthan. Tarjolla on avaruutta, valoa ja dynamiikkaa, mutta myös rauhaa ja levollisuutta, jota löytyy vain suomalaisessa saaristossamme.

Chris on viettänyt paljon aikaa pohjoisen karuissa maisemissa, joita hän on ikuistanut linssinsä kautta. Tänä kesänä hän on kuitenkin valinnut juuri Inkoon näyttelyynsä sopivasti saaristoaiheita. Saaristo on hänen sydäntään lähellä, ja nykyään pienten lasten isä järjestää useimmat kuvaussessionsa suvun kesäpaikan sileillä graniittikalloilla Hangossa, josta avautuu esteetön näkymä horisonttiin.

Usein hän käyttää maamerkkinä kolmea kallioluotoa, joiden kohdalla taivas ja meri kohtaavat. Väylällä on vilkas liikenne, kun ohitse puuskuttaa suuria rahtilaivoja ja pienempiä vapaa-ajan veneitä. Keväällä linnusto on runsas, ja aina on jotain mihin voi tarkentaa.

Arvostaa kotinurkkia

Chris on maailmanmatkaaja, joka ei koskaan olisi uskonut asettuvansa Suomeen, saati Raaseporiin. Sitten hän tapasi nykyisen avopuolisonsa Jennyn, ja tänä päivänä he asuvat maalla kaksivuotiaan tyttärensä Idan ja Pepe-koiran kanssa. Perheen onneksi heillä on mahdollisuus viettää aikaa kahden suvun kesänviettopaikoissa, toinen Hangossa ja toinen Inkoon Hankelöllä, joten ei voi muuta kuin todeta, että heillä on pääsy maailmoista kaikkein ihanimpiin.

Hangon maaseudulla useilla perheenjäsenillä on omat mökit.

Suurin ero Hangon ja Inkoon välillä on se, että Hanko paljon enemmän säiden armolla, koska se on niemi.

Inkoo on idyllisempi. Siellä saaret ovat lähekkäin ja saaristoelämää on eletty siellä jo ammoisista ajoista lähtien.

Häntä kiehtoo myös se, että avopuolison suku pitkään viljeli kasveja ja kukkia Hankelöllä, ja että lähistöllä oli sekä koulu että kauppa. Nykyään viljelmät ovat vaihtuneet nurmikoksi, koska vahva peurakanta nauttii hyvällä ruokahalulla kaikesta mitä edestään löytävät.

Kaikki on lähellä

Kun mukana on pieni lapsi elämää ohjaa ensi sijassa perheen tarpeet. Työssä jää vähemmän aikaa spontaaneille tehtäville, ja arkea on suunniteltava tarkemmin. Aina ei ole yhtä paljon aikaa kuin ennen oli istuskella objektiivi tanassa odottamassa otollista tilaisuutta.

Perheen espanjalainen vesikoira Pepe juoksee mielellään Hangon kivillä. Hauska peli on yrittää saada kiinni aaltoja.

Chris on itse todella tarkka luonnon tasapainosta ja monimuotoisuudesta, ja siksi hän on myös huolissaan ilmastokriisistä.

Hangon mökillä maisema on alati muuttuva; siellä maa kohoaa ja jotkut lajit vähenevät lukumäärältään, kun toiset taas lisääntyvät.

Hän puhuu myös lämpimästi paikallisen luonnon puolesta kuvauskohteena.

Hänelle tärkeintä on, että kuvat kertovat oman tarinansa ja luovat katsojassa erityisen tunnetilan.

Esittely:
Chris Alfthan haluaa kuviensa puhuvan puolestaan.
Yhteystiedot:

Löydät Chrisin netistä osoitteessa: Chris Alfthan Photography(siirryt toiseen palveluun)

Instagram: Chris Alfthan (@chrisalfthan) • Instagram-kuvat ja -videot(siirryt toiseen palveluun)