Siirry sisältöön

Kesä tuo jälleen kiertävät jätekeräykset kotikulmille

Otto ja Romulus -keräysautojen kesäkierros Länsi-Uudellamaalla käynnistyy heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Rosk’n Rollin järjestämä kierros alkaa Vihdistä 1.7. ja päättyy Hankoon 17.7. lähes 40 pysäkkiä myöhemmin. Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden.

Otto-keräysauto vastaanottaa erityyppisiä vaarallisia jätteitä, kuten loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytinnesteitä, torjunta-aineita ja siivouskemikaaleja. Turvallisinta on tuoda vaaralliset jätteet alkuperäispakkauksessaan tai jossain muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa pakkauksessa. Pakkauksesta pitää käydä ilmi, mitä se sisältää.

Otto-keräysautoon voi tuoda korkeintaan 50 kg vaarallisia jätteitä, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä per asiakas.

Vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Keräykseen kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Keräykseen tuodut metalliromut ja sähkölaitteista hyödynnettävät harvinaiset metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Romuluksen kyytiin ei sovi tuoda sähkölaitteita, mutta niitä, kuten vaarallisia jätteitä ja metalliromuakin, voi viedä maksutta jäteasemille ympäri vuoden.

Mitään jätettä ei saa jättää Otto ja Romulus-keräyksen pysähdyspaikoille etukäteen.

Osoitteesta www.rosknroll.fi(siirryt toiseen palveluun) sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä sekä tarkat aikataulut pysäkkitietoineen.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.