Siirry sisältöön

Tervetuloa ihastuttavaan Fagervikin kylään! 

Inkoon ihanaan kesäkohteeseen, Fagervikin pikkukylään kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Vanha ruukkimiljöö on yksi harvoista jäljellä olevista maassamme. Tässä muutama esimerkki Fagervikin nähtävyyksistä: 

Fagervikin kirkko on punamultainen kirkko 1700-luvulta. Kirkko on yksi harvoista yksityisomistuksessa olevista kirkoista Suomessa. Jos olet kiinnostunut historiasta, siihen voi tutustua opastettujen kierrosten yhteydessä. Toisaalta mikä voisi olla mukavampaa kuin istua kalliolla kirkon vieressä, nauttia ihanasta maisemasta ja kuunnella lintujen laulua. 

Fagervikin kirkko.

Ihanat punaiset mökit tuovat ruukkimiljöön tunnelmaa kylään. Kylästä löytyy myös tanssilava, jolla voit pyörähdellä ja ottaa muutaman tanssiaskeleen. Tämä perinteinen tanssilava luo ainutlaatuisen ja nostalgisen tunnelman, joka vie menneille vuosikymmenille. 

Suloinen pieni punainen mökki.

Fagervikin kartano on yksityiskäytössä, eikä kartanossa voi vierailla, mutta viehättävää keltaista kivirakennusta ja ympäröivää puistoaluetta voi ihailla etäältä. Kartanon historia ulottuu kauas ja sen arkkitehtuuri on vaikuttava.  

Fagervikin kartano.

Kylästä löytyy myös kahvila, jossa voi nauttia esimerkiksi herkullisen iltapäiväpullan ja muita herkkuja. Kahvilan vieressä on museo, joka tarjoaa laajemman katsauksen Fagervikin historiaan ja kartanon taustaan. 

Kahvila ja museorakennus.

Fagervikissä sijaitsee myös viehättävä järvi Bruksträsket, jossa kelpaa pulikoida. 

Fagervik on siis täydellinen kohde, jos etsit rauhallista ja kaunista kesäpaikkaa, jossa on paljon historiaa, kaunista luontoa ja mahdollisuus nauttia elämästä. Tule ja koe Fagervikin ainutlaatuinen viehätys!