Siirry sisältöön

Inkoon Käsityöläispäivä 13.7.

Inkoon Käsityöläispäivä 13.7. klo 10–14.

Gammelgårdenin vehreä museoalue tarjoaa jälleen parastaan. Perinteinen keskikesän tapahtuma, Käsityöläispäivä palaa taas kuten jo vuosikymmenten ajan. 

Käsityöläispäivä järjestetään tänä vuonna Ingå Marthaförening rf:n ja Inkoon Käsityöläisyhdistyksen yhteistyönä ja Inkoon kunnan korvaamattomalla tuella. Pääjärjestäjänä toimivat Martat, jotka vastaavat mm. perinteisestä buffetista leipäjuustoleipineen ja muine suolaisine ja makeine herkkuineen. Paikkavarauksista vastaa tällä kertaa Inkoon Käsityöläiset ry. 

Perinteinen perunapuuro on erottamaton osa Inkoon Käsityöläispäivää. Marttojen puuropata alkaa porista jo varhain lauantaiaamuna, jotta höyryävän herkullinen puuro on valmiina myytäväksi yhdestätoista alkaen. Ensimmäiset perunapuuron ystävät asettuvat takuuvarmasti jonoon jo hyvissä ajoin.   

Lapsille on luvassa aivan omaa ohjelmaa. Nylands Hantverk -yhdistys opastaa lapsia erilaisissa käden taidoissa, jotka selviävät paikan päällä. Inkoon Käsityöläiset neuvovat, miten punotaan pieniä ja värikkäitä koreja. Lapset saavat kokeilla myös huovutusta ja tutustua suloisiin minihevosiin, jotka ovat luvanneet vierailla Gammelgårdenilla. 

Yleisölle on tarjolla erilaisia käsityönäytöksiä. Pajun, raudan, villan, saven ja huonekalujen parissa työskentelevät käsityöläiset esittelevät ja kertovat työstään kuten varmasti mielellään kaikki muutkin tuotteitaan myyvät käsityöläiset. Vuoden teemaa, korinpunontaa esittelee Katrilli.   

Paikalle ilmoittautuneet tuovat tarjolle neulottua, virkattua, kudottua, huovutettua, ommeltua ja nikkaroitua. Linnunpöntöt, harjat ja korit vaihtavat omistajaa kuten myös käsin tehdyt korut, langat, nahkatuotteet ja vaatteet niin pienille kuin suurille. Mukana on mehiläistarhuri hunajapurkkeineen ja lammasfarmari lammastuotteineen. Paikallisesti tuotettuja elintarvikkeita, leipää ja jäätelöä, perunapuuroa ja säilykkeitä voi ostaa mukaan kotiin. Kotiaan puolestaan voi koristaa kortein ja maalauksin, kranssein, pehmoleluin, kasvein ja tekstiilein.  

Tapahtuman järjestäjät myyvät teltoissaan tuotteitaan, Inkoon Martat käsitöitä ja leivonnaisia, Käsityöläisten yhdistys neuleita ja virkattua. Tervetuloa tutustumaan yhdistysten toimintaan. Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita. Miten olisi uusi harrastus syksyksi?  

Gammelgårdenin päärakennuksen edustan penkille voi istahtaa nauttimaan DoReMingån musiikkiviihteestä ja osallistua yhteislaulutuokioihin, joita DoReMingå järjestää ajankohtina, jotka selviävät paikan päällä. Gammelgårdenin komea päärakennus on avoinna vieraille tarjoten hetken hiljaisuutta ja viileyttä.  

Pysäköinti ja sisäänpääsy on ilmainen. Käsityöläispäivä on avoin yleisölle klo 10–14.

Lähin pysäköintipaikka on Gammelgårdenin viereinen sorakenttä ja myös Inkoon seurakuntakodin kummallakin puolella olevat pysäköintialueet ovat käytettävissä. Runsaasti pysäköintitilaa löytyy myös Inkoon keskustasta, torin ja laajennetun venesataman tuntumasta. 

Tervetuloa viettämään rauhallisen rentouttavaa ja miellyttävää Käsityöläispäivää Museotien varrella sijaitsevan Gammelgårdenin kotiseutumuseon alueelle lauantaina 13. heinäkuuta!