Siirry sisältöön

Poliisi on selvittänyt Källhagenin kouluun liittyvää tapausta

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle tehtiin eilen 23.1.2020 ilmoitus Källhagenin koulusta, jossa kerrottiin koulun oppilaan aikomuksesta yrittää hankkia patruunoita aseeseen.

Poliisi on tavoittanut viestin lähettäneen henkilön, puhuttanut häntä ja tehnyt etsintöjä. Asetta, patruunoita tai mitään asiaan viittaavaa ei ole löytynyt. Tutkinnan perusteella kysymyksessä on huomion hakemisesta, joka liittyy sosiaalisen median kanavissa seuraajien hankkimiseen. Todellista aikomusta hankkia patruunoita ei ole ollut.

Koulu tiedotti asiasta eilen Wilman kautta koteihin, josta on seurannut huolta, huhuja ja runsaasti yhteydenottoja koululle. Poliisi haluaa painottaa, että asia on selvitetty ja vaaraa ei ole. Tilanteen selvittäminen jatkuu yhdessä lastensuojeluviranomaisten kanssa.