Siirry sisältöön

Inkoon kulttuurikeskus

Tervetuloa Inkoon kulttuurikeskuksen hankesivulle! Täältä löydät tietoa hankkeesta ja voit seurata kulttuurikeskuksen muodostumista. Tavoitteena on, että kulttuurikeskus valmistuu vuonna 2026. Huomaa, että tässä esitetyt kuvat ovat alustavia luonnoksia. Tervetuloa jännittävälle matkalle kohti monia uusia kulttuurielämyksiä!

Visio

Kulttuurikeskus keskellä kylää luo elinvoimaa, hyvinvointia ja ainutlaatuisia elämyksiä, jotka vetoavat yleisöön niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Yhdistämme ihmisiä yli kulttuuri- ja kielirajojen luodaksemme alustan, jossa kulttuuri, ihmiset ja ilmiöt kohtaavat.


Uutisia hankkeesta

Tässä osuudessa löydät kaikki uutiset, jotka liittyvät hankkeeseen.


Hankkeesta

Inkoon kulttuurikeskushanke on Inkoon kunnan ja Inkoon kulttuuriyhdistyksen yhteinen hanke. Hankkeen ideana on toteuttaa Inkoon kunnantalon yhteyteen kulttuurisali, jossa on tilaa n. 200 hengen yleisölle. Kyseisestä salista tulee monitoimitila, jossa toimintaa järjestää pääosin kulttuuriyhdistys ja kunta. Kunta tulee omistamaan tilat ja kulttuuriyhdistys vuokraa kulttuurikeskuksen tiloja kunnalta, mikä mahdollistaa tarpeeksi korkean täyttöasteen.  

Kulttuurikeskuksessa tulee olemaan monipuolista toimintaa. Kunnan elokuvatoiminta eli IoBio sijoitetaan saliin, mikä mahdollistaa korkealaatuisen tekniikan vuoksi elokuvateatteritasoisen elämyksen. Tiloissa tullaan järjestämään kunnan puolelta kansalaisopistotoimintaa sekä erilaisia kokous- ja koulutustilaisuuksia. Yhdistys tulee järjestämään kulttuurikeskuksen salissa monipuolista kulttuuritoimintaa aina musiikkiesityksistä teatteriesityksiin. Tärkeää on myös järjestää lisää toimintaa lapsille ja nuorille. Kulttuurikeskuksen sijainti kunnantalolla mahdollistaa myös sujuvan yhteistyön kirjaston kanssa.  

Havainnekuva kulttuurikeskuksesta. Kuvassa näkyy kunnantalon nykyinen vanha aula, josta tulee osa kulttuurikeskusta.

Rahoittajat

Hankkeen mahdollistaa meidän anteliaat rahoittajat. Tässä vaiheessa seuraavat tahot ovat rahoittaneet hanketta: 

Inkoon kulttuuriyhdistys

Inkoon kulttuuriyhdistys on vuonna 2023 perustettu inkoolainen yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Kim Juntunen. Juntunen on itse töissä Suomen Kansallisoopperassa ja Baletissa. Yhdistyksen toiminnassa ja hankkeen kehittämisvaiheessa mukana olleita ovat mm. näyttelijä Sophia Heikkilä, toimittaja Marit Lindqvist, ohjaaja Iris Olsson, artisti Simon Sid sekä kunnan puolelta eläköitymiseensä asti Regina Ekblom.  

Hankkeen suojelijat ja kummit

Kyseisen hankkeen suojelijoina toimivat ohjaaja, teatterijohtaja Maria Sid sekä inkoolainen kirjailija Leena Lehtolainen. Sid toimii tällä hetkellä Tukholman kaupunginteatterin johtajana ja Lehtolainen kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin kirjailijoihin. Katso alta Leenan tervehdys!

Hankkeen kummeina toimivat näyttelijä Christoffer Strandberg, oopperalaulaja Helena Juntunen, kapellimestari Jan Söderblom sekä esittävä taiteilija, inkoolainen sirkusklovni Pekka von Cräutlein.  

Yhteystiedot

Marko Vaappo

Hyvinvointipäällikkö

Mikael Wacklin

Viestintä- ja elinvoimapäällikkö