Siirry sisältöön

Katso tuoreet havainnekuvat tulevasta kulttuurikeskuksesta!

Inkoossa toteutettava kulttuurikeskushanke etenee vauhdilla. Tänään meillä on kunnia julkaista muutama uunituore havainnekuva keskuksesta. Kulttuurikeskus suunnitellaan paikaksi, jossa ihmiset, kulttuuri ja inspiraatio kohtaavat.

Kulttuurikeskuksen työryhmä on jo aiemmin korostanut kuntalaisten ja muiden kunnan toimijoiden olevan tärkeässä asemassa hankkeen suunnittelussa.  Siksi haluamme myös aktiivisesti tiedottaa projektin etenemisestä ja esitellä uutta aineisto sitä mukaa kun se on saataville, kuten nämä alla olevat kuvat. Huomaa, että nämä ovat vain esimerkkikuvia eivätkä lopullisia versioita.

Havinnekuva kulttuurikeskuksesta.
Havainnekuva kulttuurikeskuksesta.
Havainnekuva kulttuurikeskuksesta.

Työryhmän puheenjohtaja, kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström, katsoo luottavaisin mielin kulttuurikeskuksen kehitystä. Hän korostaa, että kulttuurikeskuksen tulisi tuntua paikalta, joka on suunniteltu Inkoon asukkaiden tarpeisiin.

– On hienoa, että projekti etenee. Toivomme, että tästä tulee asukkaiden yhteinen olohuone. Kulttuurikeskuksessa tärkeintä on aina sisältö. Nyt haluamme kuunnella inkoolaisia ​​ja mitä he haluavat kokea kulttuurikeskuksessa ja mitä meidän tulisi ottaa huomioon tulevaisuuden suunnittelussa. Luomme yhdessä elävän kulttuurikeskuksen Inkooseen, Wickström sanoo.

Kim Juntunen, Inkoon kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja, on samalla linjalla.

– Haluamme toteuttaa juuri eräänlaisen olohuoneen, joka on tarkoitettu niin paikalliselle väestölle kuin koko länsiuudenmaan alueelle. Täällä voi tavata kulttuurin ja ilon merkeissä. Meille on ehdottoman tärkeää, että työ jatkuu kunnan, yhdistysten ja asukkaiden kanssa yhteistyönä, Juntunen toteaa.

Projekti jatkuu teknisen lautakunnan alustavan projektisuunnitelman käsitellyllä ensi viikolla 13.2. Käsittelyn päätökset ja muut ajankohtaiset tiedot hankkeen etenemisestä esitellään sen jälkeen 15.2. klo 18.30–19.30 pidettävässä infotilaisuudessa kunnan kirjastossa. Ennen sitä lähetämme myös lomakkeen yhdistyksille, jonka kautta he voivat kommentoida muun muassa keskuksen muotoilua.

Toivottavasti näemme kirjastossa 15.2.!

Inkooseen kaavaillaan kulttuurikeskusta kunnantalon yhteyteen. Tavoitteena on, että kyseinen kulttuurikeskus muodostuisi lisärakennuksesta, jonne sijoitettaisiin kulttuurisali. Asian mahdollistaa liki kolmen miljoonan euron ulkopuolinen kulttuuriavustus, joka varmistui marraskuussa 2023. 

Lue lisää hankkesta tästä.