Siirry sisältöön

Inkoon kulttuurikeskukselle työryhmä – investointiavustusta haetaan myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä 

Inkoon kulttuurikeskuksen kehittäminen etenee. Hankkeen koordinointia varten perustettiin joulukuussa seuraava työryhmä: Piia Nordström (kunnaninsinööri, Inkoon kunta), Marko Vaappo (hyvinvointipäällikkö, Inkoon kunta), Johan Nilsson (17.1. alkaen, hallintojohtaja, Inkoon kunta) ja Kim Juntunen (Inkoon kulttuuriyhdistys). Ryhmää johtaa Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström. Myöhemmin perustetaan myös kulttuurikeskuksen ohjelmasisällön kehittämistyöryhmä. 

Työryhmän perustava kokous pidettiin joulukuussa. Seuraavaksi työryhmä laatii suunnitelman asukkaiden, yhdistysten ja muiden toimijoiden osallistamiseksi hankkeeseen. Talon tekninen suunnittelu jatkuu. Tavoitteena on, että kulttuurikeskus valmistuu syksyksi 2026. 

’’Haluamme osallistaa kuntalaiset aktiivisesti tähän hankkeeseen. Kulttuurikeskuksesta tulee kaikkien inkoolaisten olohuone ja tila kokemuksille, tapahtumille ja tärkeille hetkille. Suunnitteluvaiheessa tarvitaan kaikkien mielipiteitä” toteaa työryhmä. 

Työryhmä on päättänyt anoa opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion investointitukea. Päätös mahdollisesta tuesta tehdään keväällä 2024. 

Eduskunnan talousvaliokunta myönsi ennen joulua Inkoon kulttuuriyhdistykselle 45 000 euroa kulttuurikeskustoiminnan kehittämiseen. Määrärahan käyttöä suunnitellaan parhaillaan.