Siirry sisältöön

Raaseporin sairaalan päivystystoiminta ja hoitoon hakeutuminen muuttuu 1.10.2020

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys lakkaa 30.9.2020 Raaseporin sairaalassa ja sen tilalle tulee 1.10. klo 8.00 alkaen HUSin järjestämä ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys. Sen myötä hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella muuttuu merkittävästi. 

Hoitoon hakeutuminen 1.10. alkaen

Ennen päivystykseen hakeutumista alueen asukkaiden tulee soittaa Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116 117, joka ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoito-ohjeita.
Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee kuitenkin aina soittaa suoraan hätänumeroon 112.

Päivystyksellisen hoidon tarve arvioidaan siis aina ensin puhelimitse. Suoraan Raaseporin sairaalaan ei hoitoarviointia varten enää pidä mennä, koska 1.10. alkaen siellä ei enää ole hätätilanteiden vaatimaa hoitokapasiteettia.  

Raaseporin päivystyksen palvelut 1.10 alkaen 

Raaseporin sairaalaan uudessa perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan 1.10. alkaen vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden tulee päästä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden sisällä sairastumisesta tai vammasta.  
Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi:  

Akuutimpaa ja vaativampaa erikoissairaanhoitoa tarvitsevat Länsi-Uudenmaan alueen päivystyspotilaat hoidetaan jatkossa Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä tai hoidon tarpeen arvion perusteella muissa HUSin päivystyksissä.