Siirry sisältöön

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa 2021 vietetään 28.8.- 5.9.2021

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa 2021
vietetään 28.8.- 5.9.2021.

Nyt olisi hyvä aika tarkistaa, että pyörä ja
siihen liittyvät varusteet on kunnossa. Lisäksi voisi jo nyt miettiä mitä
matkoja voisit tehdä pyörällä sen sijaan, että käyttäisit autoa. Sopisiko
sinulle koulu- tai työmatkan teko, kaupassa tai harrastuksessa käyntimatka
pyörällä? Vai ihan vaan nauttia pyöräilystä?  

Valtakunnallisella Pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä.

Tämän vuoden Pyöräilyviikkoa vietetään pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä.

Lisääntyneen pyöräilyinnostuksen myötä on yhä tärkeämpää, että pyöräilijä kokee itsensä tervetulleeksi niin liikenteessä kuin eri palveluiden äärellä. Hyvät kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille.