Siirry sisältöön

Kanien omstajat, Raaseporissa on todettu RHD-virustapaus

Raaseporin alueella on todettu yksi RHD-tapaus lemmikkikaniineissa. RHD on viruksen aiheuttama kaniinien verenvuototauti. Virus ei tartu ihmiseen tai muihin lemmikki- tai kotieläimiin. 

Kaniinien keskuudessa virus sen sijaan leviää herkästi ja aiheuttaa mm. äkkikuolemia. Suosittelemmekin lemmikkikanien rokottamista virusta vastaan. Lisätietoa kaniinien verenvuototaudista löydät: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintaudit/luonnonvaraiset-elaimet/rabbit-hemorrhagic-disease-rhd/
 
Lemmikkikanien rokotusaikoja voit tiedustella hoitavalta eläinlääkäriltäsi. 

Eläintautitapauksissa korostuu eläintenpito- ja pitopaikkarekisterin tärkeys. Muistathan, että tuotantokanien pitäjien ja kanien kasvattajien tulee rekisteröityä edellä mainittuihin rekistereihin. Voit tehdä rekisteröitymisen Ruokaviraston sivuilla: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelijat/elainten-pito/elainten-merkitseminen-ja-rekisterointi/