Siirry sisältöön

Kelluvan LNG-terminaalin sijoituspaikaksi Fortumin Inkoon satama

Gasgrid Finland ja Fortum ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Suomen ensimmäisen kelluvan LNG-terminaalialuksen, Exemplarin, sijoittamisesta Fortumin Inkoon satamaan. Suomen etelärannikolla sijaitsevassa Inkoossa on tarkoitukseen erinomaisesti sopiva syväsatama lähellä putkilinjoja, joita pitkin kaasu jaellaan teollisuus- ja muiden sektoreiden loppukäyttäjille Suomessa, Virossa ja Itämeren alueella. Tämä kehitys auttaa alueen maita irtautumaan venäläisestä putkikaasusta.

Gasgrid vuokraa kelluvan LNG-terminaalialuksen Excelerate Energy Inc. -yhtiöltä kymmenen vuoden ajaksi ja pyrkii saamaan terminaalin käyttöön jo ensi talvena. Aluksen kapasiteetti riittää kattamaan sekä Suomen että Viron maakaasutarpeet. Kaasutoimitukset Venäjältä Suomeen keskeytettiin toukokuussa.

Lue lisää