Siirry sisältöön

Älä heitä puutarhajätteesi metsään!

Laiton puutarhajätekasa metsässä

Käsittele puutarhajätteesi oikein ja miksi se on tärkeää

On edelleen yleistä, että törmätään puutarhajäte kasoihin metsässä, yleisillä alueilla tai naapurin hoitamattomalla osalla tontista. Esimerkiksi omenakasa voi houkutella paikalla jyrsijöitä, peuroja ja etanoita.

Luonnossa jätekasa ei ole koskaan kaunis näky ja jätelain mukaan on rikos heittää jätettä ympäristöön. Uudenmaan jätelautakunnan jätehuoltomääräyksien (JÄTEHUOLTOMÄÄRÄYKSET – Uudenmaan jätelautakunta (ujlk.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) mukaan on myös kiellettyä viedä puutarhajätettä ja risua yleisille paikoille, kuten metsät, puistot ja muut yleiset paikat. Yleensä jäte houkuttelee paikalle lisää jätettä ja ongelma paisuu.

Jos kunnan alueella löytyy puutarhajätekasa maksavat kuntalaiset loppupeleissä siitä, että se siivotaan pois ja vieraslajit torjutaan.