Siirry sisältöön

Inkoon Ruokamarkkinat 24.-25.9.2022

TUNNELMALLISET RUOKAMARKKINAT INKOOSSA 

Bo på Landet rf yhdistys järjestää jo 12. kerran Ruokamarkkinat. Kaksi vuotta sitten paikka vaihtui ja se oli niin onnistunut tapahtuma, että päätettiin jatkossa järjestää Ruokamarkkinat Gammelgårdenissa, museoalueella Inkoon keskustassa. Paikka on museoalueena hyvin tunnelmallinen punamullattuine taloineen, riihineen ja pajoineen. 

Alueelle on helppo tulla. Vieressä on paikoitus ja alue on tasainen, joten se soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille. Markkinat järjestetään yhtä turvallisesti kuin kahtena viime vuonna ja ne ovat kokonaan ulkotiloissa klo 10-16 välillä. Markkinoille on ilmoittautunut noin 60 pientuottajaa ja tarjolla on lähituotteita sekä ruokatuotteita maailmalta. 
Paljon on myös tänä vuonna uutuuksia joihin kannattaa tutustua! Tuotteita voi ostaa kotiin tai nauttia paikan päällä: lammas-,nauta-, riistalihaa, tuore- ja savukalaa, kotimaisia ja ulkomaisia juustoja, makkaroita, säilöttyjä tuotteita, ruokaleipää, kakkuja, piirakoita, kotileivottuja lihapiirakoita ja lohipiirakoita, perunapuuroa, pienmeijerin voita ja jäätelöä, vihanneksia, perunaa, marjoja, omenaa, valkosipulia, hunajaa, käsitehtyjä karamelleja ja hedelmä-ja marjakuutioita sekä muita makeisia.
Paikan päällä voi nauttia esimerkiksi keitoista, raclettesta, aasialaisista ruoista, kylmistä delidogeista sekä kahvista ja kakusta. Aitoja käsitöitä on myös kaupan: kransseja, kukkakimppuja, eksoottisia kasveja, tarjottimia, keramiikkaa, nahkatavaraa, alpakka- ja lammastuotteita, keittiöpyyhkeitä, kaitaliinoja, mattoja, kierrätyskeramiikkaa sekä kierrätyspatoja. 
Perheen pienempiäkään ei ole unohdettu – ihanat Alpaca Fuenten alpakat ovat paikalla lasten ihailtavana ja pieni miniponi kärryineen vie pikkuiset ajelulle. Näin voidaan nauttia rennosta päivästä Ruokamarkkinoilla Gammelgårdenissa. 
Järjestäjät muistuttavat kävijöitä huolehtimaan käsihygieniasta ja pitämään vielä turvaväliä. Koska kaikilla myyjillä ei ole pankkikorttipäätettä, kehotamme ottamaan myös käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit ovat keskustassa S-marketin ja Säästöpankin edustoilla. Useimmille myyjille käy myös MobilePay.