Siirry sisältöön

Ingå Seniorer vietti näyttävästi 50-vuotisjuhliaan

Ingå Seniorer – suuri yhdistys pienessä kunnassa. Perjantaina 26.8. saimme nauttia fantastisista vuosipäiväjuhlista Ingå Seniorer -yhdistyksen kanssa Hembygdsgårdenissa Inkoossa. Juhlissa oli 70-luvun teema, joka näkyi musiikissa, ruoassa ja vaatteissa – useat osallistujista olivat kaivaneet esiin upeita vaatteita suoraan 70-luvulta!  

Matkustimme lennokkaan näytelmän avulla ajassa taaksepäin aina vuoteen 1971 asti, jolloin yhdistys perustettiin nimellä Täkter pensionärer. Näytelmän aikana saimme tutustua yhdistyksen alkutaipaleeseen ja 70-luvun pyörteisiin sekä itse yhdistyksen että Inkoon sisällä. Mielenkiintoisen näytelmän jälkeen yhdistyksen puheenjohtaja Margareta Biström piti suullisen esityksen muista ikimuistoisista vuosista. 

Juhlien aikana nautimme myös näyttelijä Lilli Sukula-Lindblomin viihdyttävästä juhlapuheesta, joka sai meidät kaikki muistelemaan ihanaa nuoruuttamme ja päräyttämään spontaanisti ilmoille kappaleen ”Oh Mamy Blue”. Ennen juhlien loppua otimme vielä tanssiaskeleita Tiputanssin muodossa.

Näiden 50 vuoden aikana yhdistys ei ole vain muuttanut uusiin tiloihin ja vaihtanut nimeksi Ingå Seniorer, vaan jäsenet ovat myös nauttineet upeasta seurasta, lukemattomista matkoista, seikkailuista ja kerhotapaamisista. Nykyään Ingå Seniorer -yhdistyksessä on yhteensä 292 jäsentä.

Yhteisöllisyys, tasa-arvo ja halu tavata ja olla yhdessä kulkevat punaisena lankana kaikessa yhdistyksen tekemisessä. Margareta kannustaa kaikkia kiinnostuneita senioreita liittymään yhdistykseen ja nauttimaan sen hyvästä seurasta sekä vaihtelusta arjessa. Uskalla olla aktiivinen!

Yhdistyksen tavoitteena on työskennellä hyvinvoinnin ja yhteenkuuluvuuden puolesta ja sitä kautta torjua yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, huolehtia jäsenten eduista sekä hyödyntää jäsenien monimuotoista tietoa sekä taitoa ja jakaa elämänkokemusta. Yhdistys tarjoaa erilaisia ​​jännittäviä elämyksiä, kuten tapaamisia, retkiä, juhlia, kerhotoimintaa (esim. boccia, korttipelit ja kirjoituskerho) sekä kävelyretkiä.

Yhdistyksenä Ingå Seniorer rf:llä on hyvä tuki Svenska pensionärsförbundetilta ja sen työntekijöiltä, ​​jotka myös järjestävät retkiä, tietoiskuja tapaamisten yhteydessä ja inspiraatiopäiviä. Todellinen tukipilari kaikessa tekemisessä, siis!

 

Mietitkö sinä tai joku tuttusi, mitä tehdä eläkkeelle jäämisen jälkeen? Liity Ingå Seniorerin jäseneksi! Lisätietoja löytyy verkkosivuilta.