Siirry sisältöön

Inkoosta Prahaan julkisilla kuudessa tunnissa

On varhainen torstaiaamu. Inkoolainen Andreas Elfving hyppää ensimmäiseen suoraan bussiin Inkoosta Helsinkiin, joka pysähtyy lähellä Elfvingin kotia Degerbyssä klo 06.10. Elfvingillä on edessään työmatka Prahaan. Tarkoituksena on matkustaa Helsinki-Vantaalle julkisilla ja sieltä lentäen Finnairilla Prahaan.

– Ajattelin kokeilla mennä julkisella liikenteellä lentokentälle. Meillä on niin paljon vuoroja Helsinkiin ja takaisin, joten se helpottaa matkustamista huomattavasti. Arki tuntuu myös paljon sujuvammalta, sanoo Elfving.

Bussi saapui Degerbyhyn ajoissa ja Helsingissä oltiin jo ennen aamuseitsemää. Helsingin Kampista Elfving käveli juna-asemalle, mistä lähijuna lentoasemalle lähtee. 

Lentoasemalle saavutaan jo hieman ennen kahdeksaa. 

– Matka maksoi kaiken kaikkiaan noin 13 euroa. Liput bussiin ostin kuskilta ja junaan etukäteen HSL:n Reitti-sovelluksesta. Tämä oli todella yksinkertaista ja halpaa, sanoo Elfving. 

Nyt Elfvingillä on aikaa nauttia lentokentän rennosta tunnelmasta. Prahassa ollaan jo hieman ennen puoltapäivää Suomen aikaa. Näin ollen kokonaismatka-aika Inkoosta Prahaan on alle kuusi tuntia.

– Kyllä tämä oli todella hyvä matkaketju. Käytän myös Matkahuollon Reitit ja liput -sovellusta, jonka avulla voin suunnitella helposti hyvät matkaketjut, sanoo Elfving.

Elfving kannustaa muitakin käyttämään joukkoliikennettä.

– Suosin joukkoliikennettä ja Inkoo-lippua Helsingin ja Inkoon välillä. Kuukausilippu maksaa vain 120€ ja se mahdollistaa rajattoman matkustamisen Inkoon ja Helsingin välillä. Se on todella tervetullut uudistus, päättää Elfving.