Siirry sisältöön

Ingakoti luovutettiin uudelle omistajalleen

Kauppakirja allekirjoitettiin tiistaina 25 lokakuuta ja Ingakoti luovutettiin uudelle omistajalleen. Ingakotia pyörittävä yhtiö saa nimekseen Ingala Oy. Yhtiön takana on Chi Tran Minh, yrittäjä, jolla on aikaisempaakin kokemusta Inkoosta. Ingakotia kehitetään pitkällä aikavälillä majoitukseen, kulttuuritapahtumiin ja mahdollisesti myös ravintolatoimintaan.

Kunta jatkaa kiinteistön vuokralaisen vielä vuonna 2023, mm. varmistaakseen kansalaisopiston kurssien toimintatilat. Kunnalla on Ingakodissa vielä myös keskuskeittiö, joka kuitenkin muuttaa jo ennen kesää valmistuvaan uuteen Kyrkjärdens skolaan.

On hienoa, että Ingakotia nyt kunnostetaan ja että se saa uutta elämää ja toimintaa Ingala Oy:n tulevien satsausten myötä. Kunnostustyön yhteydessä tehdään myös suuri ympäristöteko, sillä rakennukseen asennetaan uusi lämmitysjärjestelmä, jolloin öljystä lämmön lähteenä voidaan luopua lähes kokonaan. Tämä toteutuu jo tänä syksynä!

Inkoon kunta toivottaa uudelle omistajalle onnea Ingakodin herättämisessä uuteen elämään!