Siirry sisältöön

Vaativat lumiolosuhteet voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä – tilaa tekstari ja saat tietoa poikkeavista aikatauluista

Runsas lumentulo ja liukkaus vaikuttavat jätekuljetuksien sujuvuuteen. Hyvin tehdyt lumityöt ja hiekotus auttavat jäteauton kuljettajan talvista tyhjennystyötä.

Talviolosuhteissa lumi ja jää haastavat usein jäteautojen kuljettajia. Auraamattomat tiet ja pihat hidastavat jäteastioiden tyhjennyksiä. Lumityöt ja hiekoitus ovat pihojen osalta jokaisen kiinteistön vastuulla.

”Poikkeuksellisten lumitilanteiden sattuessa talven mittaan jätekuljetukset voivat myöhästyä ja osa tyhjennyksistä voi myös jäädä kokonaan tekemättä. Kuljetusurakoitsijamme tosin tekevät kaikkensa, jotta reitit saadaan ajettua, mutta hankalissa talviolosuhteissa on liikuttava aina turvallisuus edellä”, sanoo Rosk’n Rollin palvelupäällikkö Tuija Klaus.

Poikkeukselliset kelit vaikeuttavat jätetyhjennyksiä

Tyhjennysten sujuvuuden kannalta on tärkeää, että lumityöt tehdään huolellisesti sekä kulkuväyliltä että jätekatoksen ja -astian edestä. Tämä auttaa jäteauton kuljettajaa, joka päivän aikana vetää satoja jäteastioita lumisten pihojen läpi.

”Huolehdi myös, että portti, jätekatoksen ovi ja jäteastian kansi on avattavissa lumesta ja jäästä huolimatta”, Klaus ohjeistaa.

Jos kulkuväylällä on mäki, hiekoittaminen on erityisen tärkeää. Liukkaan mäen vuoksi jäteastian voi myös siirtää tilapäisesti toiseen paikkaan.

”Siirrosta tulee kuitenkin ilmoittaa ajoissa asiakaspalveluumme, jotta tieto ehtii kuljettajalle ennen seuraavaa käyntiä. Jos jäteastiaa ei kuitenkaan päästä tyhjentämään ja se on täynnä, voi jätteitä laittaa jätesäkkiin astian vierelle. Näin talvella siitä harvoin edes syntyy hajuhaittoja”, Tuija Klaus sanoo.

Tyhjennysten
sujuvuuden kannalta on tärkeää, 

että lumityöt ja hiekoitus tehdään
huolellisesti. 

Huolehdi myös, että portti, jätekatoksen ovi ja 

jäteastian kansi
on avattavissa lumesta ja 

jäästä huolimatta.

Turvallinen reitti jäteastialle on kiinteistön vastuulla

Jos jäteauto ei pääse kiinteistölle yleisen tien kunnon takia, asiakasta ei veloiteta tekemättömästä tyhjennyksestä. Sen sijaan käynnistä veloitetaan, jos kiinteistön omat – pihan tai yksityistien – kunnossapitotyöt ovat hoitamatta eikä tyhjennystä sen vuoksi saada tehtyä.

Voit tilata Rosk’n Rollilta tekstiviestin poikkeavista tyhjennysaikatauluista täyttämällä lomakkeen osoitteessa rosknroll.fi/lisapalvelut/

Vaihteleva talvisää saattaa aiheuttaa jätteen jäätymistä kiinni biojäte- ja sekajäteastioihin. Jäätymistä voi ehkäistä pakkaamalla jätteet tiiviisti pusseihin sekä laittamalla jätepussiin ja jäteastian pohjalle esimerkiksi sanomalehteä keräämään kosteutta. Jäteastian seiniin jäätynyt jäte on hyvä irrottaa ennen tyhjennyskäyntiä.

Näin jätteentyhjennykset sujuvat talviolosuhteissa:

Lumi ja jää haastavat usein jäteautojen kuljettajia ja
voivat hidastaa jäteastiasi tyhjennystä.Tilaamalla Rosk’n Rollilta tekstiviestin saat tiedon mahdollisista
poikkeavista tyhjennysaikatauluista suoraan kännykkääsi.