Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 16.1.2023

Kunnanhallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen eilen 16.1. Esityslistalla oli mm. tapahtumatukien periaatteet, varhaiskasvatuksen henkilöstötilanne ja edullisen asumisen edistäminen Inkoon keskustassa.

Hallitus hyväksyi esityksen tapahtumien tukiperiaatteista. Vuoden 2023 budjettiin kunta on varannut 20 000 euroa apurahaa, jotta se voi tukea eri tyyppisiä tapahtumia, joiden tarkoituksena on edistää kunnan elinvoimaa ja asukkaiden hyvinvointia. Kunta julkaisee lähiaikoina verkkosivuillaan tarkempia tietoja hakumenettelystä.

Sivistystoimenjohtaja kertoi varhaiskasvatuksen haastavasta henkilöstötilanteesta ja siitä, mitä toimenpiteitä on tehty ja suunnitellaan vielä tehtäväksi. Päiväkodeille on järjestetty ja tullaan järjestämään työnohjausta. Myös valmennusta järjestetään, jotta henkilöstö saa paremmat resurssit tunnistaa toiminnoissa esiintyviä haasteita. Lisäksi Degerbyn päiväkodin huoltajille lähetetään lyhyt kysely, jolla kartoitetaan heidän näkemyksensä toiminnasta. Tulosten perusteella suunnitellaan lisätoimenpiteitä.

Inkoon keskustan kohtuuhintaisen asumisen edistämistä koskeva esitys hyväksyttiin. Kunnanjohtaja voi näin ollen käynnistää markkinavuoropuhelun eri yritysten kanssa kohtuuhintaisten asuntojen, myös vuokra-asuntojen, toteuttamisesta kunnassa. Tavoitteena on luoda parempia asumismahdollisuuksia erityisesti vanhemille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat olla lähellä palveluita ja joukkoliikennettä. Ensisijaisesti tarkoitukseen tarjotaan Mäntytien tonttia.

Esityslista löytyy kokonaisuudessaan täältä.