Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 13.3.2023

Kunnanhallitus kokoontui eilen 13.3. Esityslistalla oli mm. vuoden 2022 tilinpäätös, varhaiskasvatuksen henkilöstötilanne ja ideakilpailu Inkoon keskustan viihtyvyyden edistämiseksi.

Talouspäällikkö yhdessä muiden viranhaltijoiden kanssa esitteli tilinpäätöksen tuloksia, vaikka kaikki laskelmat eivät vielä ole valmiita. Tilinpäätös kokonaisuudessaan esitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa maaliskuussa. Toimintavuoden tulos on 878 175€. Investointivarauksen muutosten jälkeen kumulatiivinen ylijäämä kasvaa 270 996 eurolla.

Varhaiskasvatuksen haastavasta henkilöstötilanteesta keskusteltiin. Puheenjohtaja Wickström ehdotti, että kasvatuksen- ja opetuksen toimialalle annetaan tehtäväksi arvioida varhaiskasvatuksen henkilökunnan työnjakoa ja tarkastella mahdollisuuksia luoda uusia tehtävänkuvia varhaiskasvatukseen, joiden avulla pyritään lisäämään nykyisen henkilökunnan työn tukea. Ehdotuksesta tehtiin yksimielinen päätös.

Hallitus hyväksyi esityksen ideakilpailusta, jonka tavoitteena on edistää Inkoon keskustan viihtyvyyttä ja osallistuttaa kuntalaisia kunnan kehittämiseen. Ideakilpailu on suunnattu erityisesti kuntalaisille, mutta myös muut voivat esittää ideoita siitä, miten keskustan joen varrella olevaa tiettyä yleistä aluetta voitaisiin kehittää. Erillinen tuomaristo arvioisi ehdotuksia, ja valitsee sekä toteuttaa voittavan ehdotuksen. Voittajaehdotuksen toteuttamiseen varataan 5 000€.