Siirry sisältöön

Piipahda tekemään kesäreissu Inkooseen!

Inkoon joukkoliikenteen kesäaikataulut julkaistiin pari viikkoa sitten. Kunnalla on tarjolla monipuolisesti erilaisia vuoroja, joiden avulla pyritään palvelemaan niin kuntalaisia kuin kesäasukkaita ja päivämatkailijoitakin. Kunta toivoo etenkin päiväreissaajia iloiseen Inkooseen. 

– Meiltä löytyy mukavasti palveluita Inkoon keskustasta – on liikkeitä, putiikkeja ja ravintoloita. Kesällä meillä on myös paljon tapahtumia, jotka elävöittävät keskustaa. Olemme viittä vaille valmiita avaamaan Wilhelmsdalin suuren salin kesän taidenäyttelyitä varten, mikä on täysin uutta meillä. Näillä näkymin täällä tulee olemaan kolme näyttelyä kesäkuun ja elokuun välillä. Inkoon keskustassa sijaitsee myös ihana luontokohde Lilludden, jossa voi nauttia vaikka kesäpiknikistä. Kunnan ytimestä löytyy myös kotiseutumuseo, jossa voi käydä tutustumassa paikallishistoriaan, sanoo Inkoon viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin. 

Lilluddenin mainiot puitteet sopivat erinomaisesti esimerkiksi piknikille.

Kunta toivoo houkuttelevansa päiväturisteja Inkooseen kesällä. Näppärä joukkoliikenne palvelee niin pääkaupunkiseudulle, Karjaalle kuin Lohjallekin kesän aikana. 

– Voimme ottaa esimerkkinä Kirkkonummen. Mikäli haluaa tulla viettämään kesäiltaa Inkooseen, onnistuu se helposti joukkoliikenteemme avulla. Meillä on useita vuoroja, jotka suhaavat Inkoon ja Kirkkonummen välillä. Viimeinen vuoro Inkoosta kohti Kirkkonummea ja edelleen kohti Helsinkiä lähtee Inkoosta joka päivä klo 22.00. Bussimatka Kirkkonummelle kestää noin 25 minuuttia ja yhdensuuntainen lippu maksaa vain 3-4 euroa, kertoo Wacklin.

Maalaituri herää kesäksi kunnolla henkiin. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät näppärästi kävelyetäisyydeltä.

Wacklin muistuttaa, että Inkoo ei ole vain keskusta, vaan muualtakin löytyy nähtävää ja koettavaa. 

– Keskustan ulkopuolella meillä on useampi majoitusliike, jotka tarjoavat todella laadukkaita palveluita ja kokemuksia aina ravintola- ja majoituspalveluista erilaisiin retkiin ja hyvinvointipalveluihin. Inkoon saaristo on todellinen elämys, ja siksi jatkammekin kesäisiä vesibussimatkojamme Inkoon ja Barösundin välillä. Kesällä pääsesonkiaikaan meillä on myös bussiyhteys Inkoon ja Barösundin välillä. Näin pääset siis mukavasti juuri esimerkiksi Kirkkonummelta Barösundiin myös julkisilla, päättää Wacklin.

Eikun nokka kohti iloista Inkoota!