Siirry sisältöön

Huhtikuinen UNICEF-kävely

Paikoillanne, valmiit, HEP! 

Ja niin Inkoon kuntorata täyttyy 190 oppilaan naurusta ja jalkojen töminästä. Inkoon koulujen yhteinen UNICEF-kävely käynnistyi keskiviikkona 26.4. innostuneissa merkeissä.  Aamupäivällä kävelyllä pyörähti koulujen nuorimmat oppilaat, ja iltapäivällä on vanhempien lasten vuoro. 

UNICEF-kävely on koulujen oma liikuntatempaus lapsen oikeuksien puolesta, johon osallistumalla tuetaan lasten koulunkäyntiä Keniassa.

Oppilaat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta kävelemästään kierroksesta. Tapahtuman jälkeen oppilaat näyttävät sponsoreille passiin keräämänsä tarrat, ja sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen.

Monet oppilaista ovat kaksikielisiä, mutta tottakai joukosta löytyy myös yksikielisiä. Täällä UNICEF-kävelyllä tutustutaan toisiimme, edistetään yhteisöllisyyttä ja vietetään aikaa yhdessä kielestä riippumatta.

– luokanopettaja Mats Lindroos 

Merituulen koulun vanhempainyhdistys MEvy ry. on Säästöpankkisäätiön tukemana mahdollistanut koko kunnan koulujen yhteisiä tapahtumia keväällä 2023.

Vauhdikas alkulämmittely käynnissä

Jokaiselle luokka-asteelle on oma tapahtumansa, ja tapahtumat on järjestetty tai järjestetään Merituulen koululla. Seuraava koulujen yhteinen tapahtuma siintää jo edessäpäin – tiistaina 16.5. kaikki 3.-4. –luokkalaiset kokoontuvat  yhteiseen kulttuurikohtaamiseen sirkuksen merkeissä. 

Kertomuksia ja kuvia ensimmäisistä kulttuurikohtaamisista löydät Merituulen koulun blogista: https://merituulenkoulu.wordpress.com/(siirryt toiseen palveluun)