Siirry sisältöön

Jätteiden keräysautot kevätkierroksille

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat perinteiset kevätkierroksensa heti vapun jälkeen. Itä-Uudellamaalla kierros alkaa Loviisasta 2.5. ja päättyy Porvooseen 15.5. Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy 2.5. Karkkilasta ja päättyy Hankoon 24.5.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa muun muassa loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, sekä torjunta-aineita. Vaaralliset jätteet ovat turvallisinta tuoda keräykseen alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Otto-autolle voi tuoda vaarallisia jätteitä enintään 50 kg/asiakas.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romuluksen kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Sitä vastoin sähkölaitteita Romulus ei kerää. Sähkölaitteet, muutkin metalliromut sekä vaaralliset jätteet voi viedä ympäri vuoden maksutta kierrätykseen jäteasemille.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut sekä ohjeet löytyvät verkkosivuilta www.rosknroll.fi(siirryt toiseen palveluun), huhtikuun puolivälissä kaikkiin koteihin jaetusta Roskis-lehdestä sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista. Jätteitä ei saa jättää keräyspaikoille etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa tarvittaessa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta 020 637 7000 arkisin klo 8.30–15.30.

(Huom. Rosk’n Rollin kalenterissa ja asiakaslehdessä mainittu Lohjan Koisjärven entisen koulun pysäkki on vaihtunut ekopisteeksi. Autot pysähtyvät Koisjärven ekopisteellä 10.5. kierroksen alussa sekä lopussa.)