Siirry sisältöön

Larson Österberg käynnistää Wilhelmsdalin kesän taidenäyttelyt teoksillaan

Tammisaaressa sijaitseva aurinkoinen ateljee notkuu luontoaiheisia öljyvärimaalauksia. On kimaltelevaa merta, pehmoisia pilviä, kauniita kukkia ja kaikkea siltä väliltä. Taideteosten keskellä hääräilee itse taiteilija, Larson Österberg. 

Larson Österberg

25 vuotta maalanneen Larsonin taideteokset ovat kaikkien meidän ihailtavissa nyt kesäkuun ajan Inkoossa, Wilhelmsdalin suuressa salissa osoitteessa Ola Westmanin puistotie 1. 

Näyttelyn teokset ovat romanttisia öljyvärein maalattuja merinäkymiä, taiteilijan oman mielen sopukoista sovellettuja muistoja. 
Saaristolla on ollut suuri merkitys taideteoksia maalatessa – Kopparnäs on yksi Larsonin suosikkipaikkoja Länsi-Uudellamaalla, ja Stora Fagerössa on tullut myös istuskeltua aikoinaan useampaan otteeseen. 

Jo kouluvuosinaan Larson piirteli karikatyyrejä. Maalivärien ja pensseleiden pariin hän löysi aikoinaan Etelä-Afrikassa, missä hän tutustui taidemaalariin ja inspiroitui tämän töistä. 

– Se on kuin piirtämistä mutta lisätyin ulottuvuuksin. Piirustusta kaikilla lisukkeilla, Larson kertoo.

Larson maalaa joka päivä noin neljän tunnin verran. Kun inspiraatio iskee, laitetaan maalaten. Etukäteen suunnittelun sijaan seurataan sitä, mikä itseään kiinnostaa juuri siinä hetkessä. 

Hänen inspiraationsa tekeleisiin syntyy halusta saada maalaus elämään. 

– Ja siinä on maalaamisen lumo – kun siveltimen, maalin ja kankaan avulla luodaan jotain elävää. Tämän taikavoiman etsintä innoittaa minua. Haluan luoda maalaukselle nostetta, olipa se sitten abstrakti tai esittävä.

Miltä lähitulevaisuus oikein näyttää? 

Vielä kesällä edessä on ainakin ateljeen muutto Tammisaaresta Hankoon sekä maalauskurssien pitäminen. Myös opiskelut jatkuvat – Larson opiskelee tällä hetkellä tyylisuunnaltaan impressionismin periaatteiden mukaisesti maalanneen Claude Monetin oppeja. Monetin lisäksi hän harjoittaa ilmaisuvoimaisista väreistä, vahvasta tunnelmasta ja voimakkaasta luonnosmaisesta tekniikasta tunnetun maisemamaalari ja taidegraafikko William Turnerin tyyliä. 

Larson lähettää kaikille terveisiä, että tulkaa yksin tai yhdessä pyörähtämään Wilhelmsdalissa ja tutustukaa taidenäyttelyyn! Kokekaa kesäinen Inkoo ja nauttikaa kaikesta siitä, mitä sillä on antaa. 

Psst! Kaikki Wilhelmsdalin näyttelyn teokset ovat myynnissä. Jos löydät upeiden maalausten seasta sellaisen joka jää mieleen pyörimään, ota yhteyttä Larsoniin.

Taidenäyttelyt jatkuvat Wilhelmsdalissa koko kesän läpi. Heinäkuussa vuorossa ovat Maarit Lassila ja Karin Björklund-Rissanen, jotka pitävät yhteisnäyttelyn nimeltään Kesämuistoja, Sommarminnen. Elokuussa sali täyttyy Susanna Suikkarin tekeleistä. Heistä lisää tuonnempana!