Siirry sisältöön

22.5. vietämme kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää

Miksi vietämme luonnon monimuotoisuuden päivää?

Luonnon monimuotoisuus (biodiversiteetti) sisältää lyhykäisyydessään kaiken elävän sen kaikissa muodoissa maapallolla. Luonnon monimuotoisuus on tärkeä mm. kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan ja meidän ruokavarmuutta ajatellen. Rikas ja hyvinvoiva luonnon monimuotoisuus on vastustuskykyisempi muutoksille, ja monet meidän kasveista tarvitsevat pölyttäjiä, jotta saadaan ruokaa. Olet varmaan törmännyt kampanjoihin kuten pelasta pörriäinen, miljoona pönttöä linnuille ja miljoona roskapussia.

Luonnon monimuotoisuuden suurimmat uhat aiheutuvat ihmisen toimista ja meidän kulutuksesta.

Päivä on perustettu Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) toimesta vuonna 1993, ja vuodesta 2000 lähtien sitä on vietetty 22 päivä toukokuuta. YK haluaa kiinnittää meidän huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja kuinka tärkeä se on meille.

Inkoon kunta on aloittanut luonnon monimuotoisuusohjelman valmistelun.

Pidä huolta Inkoon hienosta luonnosta ja sen monimuotoisuudesta!

Luonnon monimuotoisuuden päivä | Suomen YK-liitto (ykliitto.fi)(siirryt toiseen palveluun)

Luonnon monimuotoisuus turvaa elämän edellytykset maapallolla (ymparisto.fi)(siirryt toiseen palveluun)