Siirry sisältöön

Ideakilpailun voittajaidea on valittu!

Kunta julisti aiemmin keväällä ideakilpailun kirkonkylän joenvarren alueen kehittämiseksi. Tuomaristo on nyt käynyt läpi kaikki ehdotukset ja valinnut voittavan idean. 

Voittajaksi valittiin idea puutarhakeinusta ympäröivine istutuksineen/kukkineen. Saman tai osittain saman idean esitti muutama henkilö. Kunta on erikseen yhteydessä ehdotuksen jättäneille palkitakseen heidät Inkoo-teemaisella palkinnolla. Tavoitteena on, että keinu on paikallaan Inkoon Päivään mennessä. 
 
– Saimme yhteensä yli 20 ehdotusta. Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia heitä, jotka ottivat aikaa miettiäkseen, miten aluetta voitaisiin kehittää. Jotkut ideat eivät aivan sopineet juuri tälle alueelle, kun taas jotkut eivät ihan pysyneet budjetin raamien sisällä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heittäisimme ehdotukset romukoppaan, vaan pidämme ideat visusta tallessa kunnan jatkokehittämistä varten, sanoo viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin. 
 
Voittajaideaa valitessaan tuomaristo otti huomioon taloudellisen realismin (5 000€ budjetti) ja kuinka hyvin ehdotus sopii alueelle ja sen lähiympäristöön. Idea puutarhakeinusta oli raadin mielestä erityisen hyvä sen takia, että se edistää viihtyvyyttä joenvarrella ja johtaa todennäköisesti uuteen luonnolliseen kohtaamispisteen keskustassa, ​​niin nuoremmille kuin vanhemmille. 

Tuomaristoon kuului kunnanjohtaja Robert Nyman, kunnaninsinööri Piia Nordström, viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin ja valtuutettu Annika Wide. 

Esimerkkikuva – poikkeaa todellisuudesta