Siirry sisältöön

Kyytiläisen kuulumisia: Helsingistä Inkooseen ja takaisin työn perässä

Kello soi 5.13, kun Inkoon kunnan viestintäkoordinaattori avaa silmät uuteen päivään Helsingissä. Vaikka bussi kohti iloista Inkoota lähteekin vasta 7.20, pitää tämän daamin ehtiä kammata naamansa ja hoitaa koirakaksikko kunnialla aamutoimista läpi.

Kokonaisaika seikkailulle Helsingin Katajanokalta Inkoon keskustaan on noin puolitoista tuntia. Kun aamu seiskan ratikka on kuljettanut kansalaisen Lasipalatsille, alkaa reissun leppoisin osuus – bussimatka Inkooseen. 

Kampin kaukoliikenneterminaalista liikkeelle lähtevän bussin kuskit ovat tulleet vuoden aikana tutuksi, joten kun morotukset on hoidettu alta, voi heittäytyä penkille istumaan ja tuutata musiikit korville. On rentouttavaa istuskella aamubussissa maalaismaisemia katsellen ja musiikkia kuunnellen. Vähän omaa aikaa ennen kuin laitetaan työpäivän pärinät käyntiin.

Matka taittuu vikkelästi – bussi starttaa klo 7.20, ja puoli yhdeksältä sitä ollaankin jo kahvinkeittopuuhissa toimistolla. Iltapäivällä, kun työt on taputeltu, lähdetään suunnistamaan takaisin kotia kohti. Paluumatkan aikana ehtii vielä hoitaa muutamat työjutut alta poies ennen kaupungin vilinään siirtymistä. Jos kohdalle osuu puhelias kuski, isketään tarinaa aina Kamppiin saakka. Aika rientää kuin huomaamatta!

Inkoo – Helsinki -välinen kausilippu(siirryt toiseen palveluun) on tällaisen aktiivisen pendlaajan pelastus. 120 euron hintainen lippu on ehdottomasti hintansa väärti! 

Nyt, kun kaikki liput ovat siirtyneet Matkahuollon Liput ja reitit -sovellukseen(siirryt toiseen palveluun), on entistä helpompaa ostaa uusi lipuke vanhan mentyä umpeen. Puhelinta on myös vaikeampi kadottaa kuin fyysistä matkakorttia, jossa allekirjoittanut on hyvinkin taitava. 
Vuoroja Inkooseen menee myös sen verran usein, että voi huoletta tehdä osan päivää etänä kotoa käsin ja siirtyä toimistolle juuri silloin kun haluaa – tai toisinpäin! Kyllä kelpaa pienen ihmisen mennä ja tehdä, kun julkinen liikenne toimii näin hyvin.