Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 12.6.2023

Kunnanhallitus kokoontui eilen 12.6.2023. Esityslistalle oli mm. kuituverkon kehittäminen, edullisen asumisen edistäminen Inkoon keskustassa sekä kulttuuritalo.

Kuituverkon laajentamisprojektin toteuttamiseksi kunnan tulee tehdä yhteistyötä ulkopuolisen toimijan kanssa. Tavoitteena on mahdollistaa kuituverkko vähintään 90 % kotitalouksista. Hankkeen rahoitus on jaettava siten, että kunta vastaa 1/3 kustannuksista, valtio 1/3 ja yksityinen toimija 1/3. Hanke arvioidaan kestävän kolme vuotta. Suunnittelutyöt tehdään vuoden 2023 aikana. Kunnanhallitus päätti antaa valmistelulle tehtäväksi pyytää Uudenmaan liittoa aloittaa hankintaprosessi ja kokoa Uudenmaan liitolle tarvittavat asiakirjat.

Hallitus päätti antaa kunnanjohtajalle tehtäväksi aloittaa markkinavuoropuhelu eri yritysten kanssa, jotta edullisten asuntojen edistäminen Inkoon keskustassa menisi eteenpäin. Hallitus päätti myös, että kunnanjohtajan tulee kutsua elokuussa koolle erilaisia ​​kohderyhmiä keskustelu- ja suunnitteluiltaan, jossa kartoitetaan kiinnostusta. Lisäksi valmistelu sai tehtäväkseen laatia ns. tervetuliaskonsepti uusille inkoolaisille. Tervetuliaiskonseptin ideana on vahvistaa uusien kuntalaisten osallisuuden tunnetta.

Kulttuuritalohanke etenee kunnanjohtajan esittämän suunnitelman mukaisesti. Kaikkien hakemusten tulee olla 4.8.2023 mennessä koottuna ja lähetettävissä mahdollisille rahoittajille. Uusi käsittely tehdään hallituksessa 7.9., kun tiedetään kuinka paljon tukea kunta saa. Asia merkittiin tiedoksi.