Siirry sisältöön

Jätteiden kiertävät keräykset liikkeelle

Rosk’n Rollin Otto ja Romulus -keräysautot lähtevät kesäkierroksilleen Länsi-Uudellamaalla. Kyytiin otetaan maksutta kotitalouksien ja kesäasukkaiden metalliromua sekä vaarallista jätettä. Kierros alkaa Vihdistä 3.7. ja päättyy lähes 40 pysäkin jälkeen Hankoon 19.7.  

Kesäkierroksen pysäkit on valikoitu erityisesti kesäasukkaiden tarpeet huomioiden. 
Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. energiansäästölamppuja, loisteputkia, jäteöljyä, öljynsuodattimia, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita, rotanmyrkkyä sekä siivouskemikaaleja.  

Vaarallisia jätteitä ei tule sekoittaa keskenään, vaan ne on hyvä tuoda alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Muista sulkea korkit ja kannet tiiviisti. 

Yksi asiakas voi kerrallaan tuoda enintään 50 kiloa vaarallisia jätteitä. 

Metalliromut kiertoon 

Jätteet luovutetaan aina suoraan keräysauton henkilökunnalle. Jätteitä ei saa tuoda etukäteen pysähtymispaikoille. 

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Auton kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, metalliputket ja muut metalliesineet. Sitä vastoin sähkölaitteet eivät sovi metallin joukkoon. Sähkölaitteet voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille.   

Jäteasemat palvelevat ympäri vuoden  

Vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta myös Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Porvoon, Sipoon ja Loviisan jäteasemat palvelevat kesälauantaisin, ja Loviisan jäteasemalla voi sen lisäksi asioida itsepalveluperiaatteella ma–su klo 8–20.  

Vaarallisen jätteen itsepalvelukontteihin sekä vastaanottokaappeihin, joita löytyy määrätyiltä huoltamoilta, voi myös viedä kotitalouksien vaarallista jätettä. 

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut ja pysäkit löytyvät Rosk’n Rollin seinäkalenterista, Roskis-lehdestä sekä verkkosivuilta www.rosknroll.fi/kiertavat-keraykset(siirryt toiseen palveluun). Samasta osoitteesta löytyy paljon lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä ja niiden määrärajoituksista. Ohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen. Lisätietoa ja ohjeita saa myös Rosk’n Rollin asiakaspalvelusta, p. 020 637 7000, arkisin klo 8.30–15.30.  

Heinäkuussa Itä-Uudellamaalla kiertää Otto-keräyslautta. Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.