Siirry sisältöön

Kauniita kesämuistoja Wilhelmsdalin salin taidenäyttelyssä heinäkuun ajan

Heinäkuussa 2023 Wilhelmsdalin isoa salia koristaa Maarit Lassilan ja Karin Björklund-Rissasen yhteisnäyttely Kesämuistoja, Sommarminnen. 

Pitkää uraa taiteen parissa

Galleria Karaijassa käväisseet ovatkin jo varmasti törmänneet Maaritin öljymaalauksiin ja keramiikkateoksiin. 

Kuvataiteilija ja taiteen maisteri Maarit Lassila on puuhaillut koko ikänsä taiteen parissa, pikkutytöstä lähtien. Taide on aina ollut hänen kutsumuksensa, mutta helpoksi tai kevyeksi uraa ei voi kutsua. Pitää syventyä, hankkia taitoja ja miettiä tekniikoita, mutta jos asenne pysyy uuden näkökulman etsimisenä, säilyy hommassa mielenkiinto mukana. 

“Luovuus kukoistaa parhaiten, jos siihen osaa suhtautua leikillisesti.”

Maarit Lassila Galleria Karaijassa

Myös kuvataiteenopettajalla ja taiteen maisterilla Karin Björklund-Rissasella on yli 30 vuotta pitkä ura takanaan. Hän on aina piirtänyt veljiensä kanssa, ja muisteleekin nauraen miten isovanhempien luona he eivät saaneet tehdä muuta kuin piirtää. Taiteellisuus virtaa vahvana suvussa – isovanhemmat piirsivät, yksi veljistä on taiteilija ja toinen on graafinen suunnittelija. Sukuvika, siis! 

Karin Björklund-Rissanen Wilhelmsdalissa
Lähiluonto inspiraation lähteenä

Inspiraationsa Maarit löytää lähiluonnosta ja elämästä ylipäätään. Myös muut taiteenmuodot, kuten kirjallisuus ja musiikki, puhuttelevat. 

Karin kertoo että inspiraatio tulee kun se on tullakseen, ja sen voi löytää ihan pienistä asioista. Hän tykkää luonnosta ja kauniista asioita sekä puutarhassaan puuhailusta, jossa hän ihailee paikalla vierailevia eläimiä ja lintuja.

Kesänäyttely täynnä poutapäiviä, kukkia ja aurinkoa

Wilhelmsdalissa on nyt esillä Maaritin tekemiä öljymaalauksia ja Karinin vaihtelevilla tekniikoilla tehtyjä teoksia. Eri tekniikoita joita teoksiin on käytetty ovat esimerkiksi akvarellivärit, muste ja lyijykynä. Maalausten lisäksi näyttelyssä on ihailtavissa mielenkiintoinen lintuhäkki-installaatio. 

Karinin kauniita tekeleitä

Ajatuksissa oli tehdä kevyt, hyvän mielen kesänäyttely, jota on helppo ihastella Inkoon kauniissa ympäristössä. 

“Kesäisiä poutapäiviä, kukkia ja aurinkoa – se on kesänäyttelyn tarkoitus.”

Kesäinen näyttely ei ole pelkästään kaunis, vaan sillä on myös tärkeä sanoma – yksi Maaritin maalauksista, “Rauha”, kertoo tästä maailman tilanteesta. Kaikkihan me toivomme rauhaa niin kovasti, ja sen eteen pitää tehdä kaikkia mahdollisia tekoja aina pienistä suuriin. 

”Rauha” kuvassa oikealla

Kaverukset ovat myös ajatelleet erityisesti lapsia sekä luonnon ja lasten tulevaisuutta suunnitellessaan näyttelyä.  

Horisontissa siintää suunnittelematonta suunnitelmallisuutta 

Miltä näyttää näiden kahden taitavan naisen tulevaisuus?
Maaritilla on paljon ajatuksia ja ideoita, mutta hän ei suunnittele turhan pitkälle ja tekee mielellään töitä. Hän myös kirjoittaa kaikenlaista ja haluaisi jatkossa pyhittää enemmän aikaa maalaamiselle keramiikan kaveriksi!

Karin antaa virran kuljettaa, ja katselee rauhassa ympärilleen. Ideoita löytyy aina, mutta toisinaan ne tulevat hitaasti esiin ja niitä pitää miettiä tovi. Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa olisikaan. 

Karin ja Maarit toivottavat kaikki ihmiset tervetulleiksi kesänäyttelyyn! Kesämuistoja, Sommarminnen -yhteisnäyttely on esillä koko heinäkuun ajan Wilhelmsdalin suuressa salissa.