Siirry sisältöön

Mikä tekee kesäisestä Inkoosta niin iloisen?

Inkoo on täynnä elämää – varsinkin näin kesäisin! 

Kirkonkylällä pyöriessä tulee vastaan väkeä läheltä ja kaukaa. Selkeitä yhteisiä piirteitä löytyy kaikista kaduilla tallustelijoista, nimittäin leveä hymy ja letkeä kesäfiilis.

Meitä kiinnosti tietää, mikä kaikki vetää iloisia kesälomalaisia puoleensa täällä Inkoossa. Asiaa oli tietenkin pakko käydä kysäisemässä ohiviipottavilta kesävierailta.

Jäätelö on välipaloista parhain, ainakin kesällä

Espoolaispariskunta Mikaela ja Kennet vauvoineen olivat matkalla Lomamäen lemmikkipuistoon ja rannalle, mutta pysähtyivät ensin lounaalle ja jälkkärijäätelölle kirkonkylällä. Heitä viehätti Inkoossa varsinkin sen merellinen ilmasto, pienvenesatama ja yleisen kiva fiilis keskustassa.

Niklas ja Liljan taasen olivat tuoneet veneen korjattavaksi, ja olivat nyt matkalla lounashommiin sekä kauppaan. Inkoo on heille tuttu paikka, sillä osa perheestä asustelee täällä. Niklas kehui Inkoon parhaiksi puoliksi sen satamaa, kesäistä tunnelmaa ja kauniita veneitä.

– Inkoo on kiva kesäkunta! Ja jos mahdollista, kannattaa lähteä tutustumaan sen harvinaisen upeaan saaristoon, Niklas kehuu.
Myös kunnan ottamat suuret edistysaskeleet lähivuosina saivat kiitosta. Asiat ovat muuttuneet kovasti!

Jyrki ja Eija jäätelöllä

Jyrki ja Eija joutuivat (tai siis pääsivät) haastateltavaksi kesken jäätelötauon. Tämä oli heidän ensimmäinen reissu Inkooseen vaikkakin kunta oli tuttu ennestään, sillä ystävät tykkäävät käydä täällä vierailemassa. Huippukauniiksi kehuttu kunta osoittautui juuri niin ihanaksi kuin he olivat ystävien puheista ymmärtäneet!

Pienvenesatama-alue oli heidän mielestään kaunis, kuten myös ympärillä kimalteleva meri. Inkoon kirkko on ihastuttava, ja koko kunta itsessään on kivan näköinen paikka ja oikea nappivalinta lounastauolle. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että tuntuu kuin olisi paljon kauempana pääkaupunkiseudulta, kun on niin merellistä ja ihanaa. 

Pariskunta oli ehtinyt pörräämään Fagervikissä avoautollaan, ja matka jatkuisi kohti uusia seikkailuja kunhan Inkoon ihastelu oli paketissa. Tämä oli heidän vinkkinsä myös muille reissaajille; Inkoossa kannattaa käydä vierailemassa jos liikkuu muualla Länsi-Uudellamaalla.

Nyt nautitaan terassikeleistä

Eräs toinen pariskunta oli viettämässä lomaa Mustion hotellissa, ja päättivät samalla reissulla katsastaa myös lähialueet. Inkoon he löysivät kartan avulla ja kehuivat komeaa pienvenesatamaa. 

Jenni, Merja ja Emmi loppulaumoineen olivat lähteneet retkelle Lomamäen lemmikkipuistoon Degerbyhyn. He eivät olleet koskaan ennen käyneet Inkoossa, ja olivatkin vasta tulleet muutamaa minuuttia aikaisemmin kirkonkylälle kun jo joutuivat haastattelijan kynsiin. Yleensä he ovat suunnanneet itään, mutta tällä kertaa lähdettiinkin länteen katselemaan maisemia. Koko porukka oli sitä mieltä, että Inkoo vaikuttaa todella kivalta kesäkylältä, ja pienvenesatama oli hirmuisen nätti. 

Iloisia kesälomalaisia

Muumipuiston ulkopuolella istuskelivat Anne ja Tom nauttimassa auringosta ja viihdyttämässä lapsenlapsia. 

– Tuttu paikka, täällä on käyty ennenkin! Oli lastenlasten toive tulla Muumipuistoon leikkimään. Inkoossa on aina niin hyvä tunnelma kesäisin, ja meren läheisyys on ihana. Myös itse kunnan koko on sopivan pieni, ei liian iso paikka! Täällä viihtyy, Anne ja Tom kertovat.

Eihän tässä muuta voi tehdä kuin olla täysin samaa mieltä kaikkien kanssa. Ihanaa nähdä niin paljon iloisia ihmisiä Inkoossa. Sloganimme Iloinen Inkoo ei todellakaan ole tuulesta temmattu!