Siirry sisältöön

Saaristoasiamies saariston asukkaiden asialla

Saaristoelämä on ihanaa, mutta ei aina ihan helpoimmasta päästä. Saaristolaisten asiat ovat luonteeltaan osin toisenlaisia kuin mantereella asuvien.

Kunnanhallitus on nimennyt hallintojohtajan saaristoasioista vastaavaksi viranhaltijaksi, joka toimii yhteyshenkilönä saaristolaisten ja kunnan hallinnon välillä. 

Virassa hoidetaan saaristolaisten elinolosuhteita, asioita ja ongelmia sekä koordinoidaan saaristolaisten asioita kuntaorganisaation sisällä. Asiamies on esimerkiksi yhteydessä saaristolaisiin ja pohtii heidän kanssaan parannuksia ja toivomuksia. Saaristossa asuvien henkilöiden lisäksi myös kesäasukkaiden tarpeet huomioidaan, ja on erittäin tärkeää että kaikki saariston asukkaat saavat heitä koskevaa informaatiota ajoissa ja tarpeeksi usein. 

Eija Taskinen

Hallintojohtaja