Siirry sisältöön

Ajankohtaista lintuinfluenssasta

Lintuinfluenssakantoja on esiintynyt laajasti Euroopassa sekä luonnonvaraisissa linnuissa että siipikarjatiloilla. Viime viikkojen aikana monta tartuntatapausta on myös kirjattu Suomessa.

Eteläkärjen ympäristöterveys kirjoittaa verkkosivuillaan mm. että:

Tartuntavyöhykkeellä on siipikarja ja muut vankeudessa pidetyt linnut pidettävä sisätiloissa tai niiden aitaus on peitettävä riittävän tiheällä verkolla, jotta luonnonvaraiset meri- tai petolinnut sekä lokit ja varikset eivät joudu kosketuksiin niiden kanssa. Lintuja hoidettaessa on käytettävä suojavaatetusta ja huolehdittava käsihygieniasta. Ulkopuoliset vierailijat eivät ole sallittuja tiloissa, joissa on siipikarjaa tai vankeudessa pidettyjä lintuja.

Voit lukea uutisen kokonaisuudessaan täältä.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Eläintautien torjuntaa koskeva tiedottaminen on valtion tehtävä, ja sitä hoitaa ensisijaisesti Ruokavirasto. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarjoaa tietoa lintuinfluenssasta. Lue lisää aiheesta klikkaamalla alla olevia linkkejä.