Siirry sisältöön

Kunnan ja poliisijohdon välinen vuosikokous pidettiin 15.8.2023

Aiemmin viikolla saimme kunnian toivottaa Länsi-Uudenmaan poliisijohdon edustajia tervetulleiksi Inkooseen. Poliisi esitteli meille Inkoon uusimpia rikostilastoja ja kävimme tärkeätä keskustelua tämänhetkisestä tilanteesta. Tilastoissa verrattiin viime vuoden vastaaviin lukuihin.

Kaiken kaikkiaan kehitys on mennyt parempaan suuntaan. Voimme olla iloisia tästä, vaikka ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä on vielä kehitettävä. On ensisijaisen tärkeätä, että Inkoo on turvallinen paikka kaikille.

Poliisin tilastojen mukaan väkivaltarikollisuus on vähentynyt, ja huumausainerikokset ovat luvuissa häviävän pieniä. Tilastot osoittavat myös, että alle 14-vuotiaiden nuorten tekemiä rikoksia ei Inkoossa tapahdu juuri ollenkaan. Toisaalta omaisuusrikokset ja moottoriajoneuvoihin liittyvät rikokset ovat lisääntyneet, vaikka niitäkin on ollut suhteessa koko seutuun vähän.

Kuluneen vuoden aikana on käyty paljon paikallista keskustelua kunnan sisällä tapahtuneesta ilkivallasta ja häiriökäyttäytymisestä. Aktiivisen yhteistyön myötä voidaan todeta, että tilanne on tilastojen valossa merkittävästi parempi nyt verrattuna viime vuoteen. Tähän on suurella todennäköisyydellä vaikuttanut käytännön toimenpiteet, kuten uusien valvontakameroiden asentaminen ja poliisin läsnäolon lisääntyminen kunnassa.

Iso kiitos vierailusta poliisipäällikkö Timo Saarinen, apulaispoliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki, rikosylikomisario Maarit Pikkarainen ja viestintäpäällikkö Elina Havu! Jatketaan toimivaa yhteistyötä!

Kunnan puolelta osallistui kunnanjohtaja Robert Nyman, sivistystoimenjohtaja Merja Olkinuora, nuoriso- ja kulttuurivastaava Karolina Grop-Nordström, hyvinvointipäällikkö Marko Vaappo sekä viestintä- ja elinvoimapäällikkö Mikael Wacklin.