Siirry sisältöön

Kunnanhallitus järjesti iltakoulun elinvoimapalveluiden tulevaisuudesta

Inkoon kunnanhallitus kokoontui aiemmin viikolla ensimmäisen kerran kesätauon jälkeen. Kunnanhallitus järjesti ennen varsinaista kokoustaan iltakoulun kunnan elinvoimapalveluiden tulevaisuudesta. Kunnille siirtyy vuonna 2025 vastuu TE-palveluiden järjestämisestä. Samaan aikaan seudulla pohditaan Novago-yrityskehitysyhtiön tulevaisuutta.

Inkoon kunnanhallitus kutsui omaan iltakouluun Suomen Yrittäjien johtajan Harri Jaskarin kertomaan kuntien elinvoimatyöstä. Iltakouluun osallistuivat myös Länsi-Uudenmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Knaapinen ja Inkoon Yrittäjien hallituksen edustajat Ulla Gunnarsson ja Pentti Järvinen.

– Inkoossa olemme aina priorisoineet elinvoimatyömme ja elinkeinopolitiikan todella korkealle. Nyt haluamme miettiä yhdessä, miten me järjestämme nämä palvelut tulevaisuudessa mahdollisimman hyvin. Me toivomme myös toki, että voisimme vahvistaa elinkeino- ja kehityspalveluita, totesi Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Niin Harri Jaskarin kuin Tommi Knaappisen esityksissä tuli vahvasti esille kunnanrajojen yli tapahtuvan yhteistyön tärkeys. Inkoon Yrittäjien edustajat Ulla Gunnarsson ja Pentti Järvinen peräänkuuluttivat yrityspalvelua yhden luukun periaatteella. He nostivat myös esille yritykehityspalveluiden merkityksen, erityisesti uusien yrittäjien tuessa.

– Tämän iltakoulun aikana tuotiin esille niin kansallisen, alueellisen että paikallisen näkökulman elinkeinoelämän kehittämiseen. Inkoo on tunnettu yrittäjäystävällisenä kuntana, ja sitä halutaan jatkaa. Siksi on tärkeätä, että kuuntelemme aktiivisesti eri tahojen ajatuksia, jotta voimme kehitystyössä ottaa huomioon eri näkökulmia, sanoi kunnanjohtaja Robert Nyman.