Siirry sisältöön

Öljyä tai polttoainetta meressä Inkoon pienvenesatamassa

PÄIVITYS 14.9.2023 klo 16.50 – Torjuntatyöt on tehty ja pienvenesatama toimii taas normaalisti.


PÄIVITYS 14.9.2023 klo 11.15 – Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tavoitteena on saada torjuntatyöt päätökseen jo myöhemmin tänään iltapäivällä. Öljyn tai polttoaineen määrä on ollut pelottua pienempi. Veneellä pääsee joelle normaalisti. Tällä hetkellä vielä eristyksessä oleva alue näkyy alla kuvassa.


Edelleen eristyksessä oleva alue sijaitsee sataman länsipuolella.

PÄIVITYS 18.50 – Otsikko muutettu paremmin vastamaan tilannetta, vuodon alkuperää ei siis vielä tiedetä. Kysessä voi myös olla polttoainetta. Torjuntatyö arviodaan kestävän useamman päivän.


Tänään iltapäivällä noin 15.00 aikaan on huomattu öljyä tai polttoainetta meressä Inkoon pienvenesatamassa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on aloittanut torjuntatyöt. Aluetta rajataan ja se haittaa veneliikennettä satama-alueella. Satama-alueella tulee välttää liikkua veneellä. Satamasta tai satamaan pääsee vielä noin 20.00 asti, sen jälkeen alue suljetaan yöksi.

Vuodon alkuperää ja määrää ei vielä tarkkaan tiedetä, mutta se liikkuu tällä hetkellä joesta sataman länsipuolelle. Torjuntatyön kesto arviodaan olevan useamman päivän.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toimii tilanteessa toimivaltaisena vastuuviranomaisena.

Lisätietoa tilanteesta annetaan heti, kun sitä on saatavilla.