Siirry sisältöön

Yhteenveto kunnanhallituksen kokouksesta 25.9.2023

Kunnanhallitus kokoontui eilen 25.9.2023. Esityslistalla oli mm. kunnan lausunto vihreän terästehtaan ympäristövaikutustuen arvionnista, uusien asukkaiden tervetuliaspaketti ja kehityssuunnitelmat kesälle 2024.

Kunnan lausunto teräsätehtaan ympäristövaikutusten arvionnista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa täältä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), hyväksyttiin seuraavilla lisäyksillä: Ympäristöä käsittelevään kohtaan lisättiin ensimmäiseen kappaleeseen lause ”Samaan aikaan tulee arvioida toimenpiteitä ympäristövaikutusten minimoimiseksi sekä tutkia, kuinka mahdolliset ympäristöön kohdistuvat toimet voidaan kompensoida kestävästi.” Lausunnon toiseksi viimeiseen kappaleeseen lisättiin lause ”Se vaatii myös ulkoista taloudellista tukea”.

Tervetuliaispaketin pykälä merkittiin tiedoksi. Tervetuliaispaketti lähetetään jokaiseen uuteen talouteen, ja sen tarkoituksena on edistää asukkaiden integroitumista uuteen paikallisyhteisöönsä. Paketti sisältää mm. mahdollisuuden kokeilla kurssia kansalaisopiston kautta ja osallistua tervetuliaspäivään, jossa kunta esittelee toimintaansa. Tervetuliaispäivän yhteydessä kunta järjestää myös kierroksen Inkoon keskeisimpiin kohteisiin.

Ensi kesäksi ja sen aikana on keskustassa meneillään paljon investointi- ja kehitystyötä, kun mm. pienvenesatamaa laajennetaan ja torialuetta kehitetään. Ensi kesäksi suunnitellut tapahtumat, kuten pidennetty Inkoon päivä, vaikuttuvat työstä ja siksi kehityshankkeet on otettava huomioon suunnittelutyössä jo varhaisessa vaiheessa. Asia merkittiin tiedoksi.

Löydät esityslistan kokonaisuudessaan täältä.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)